Yazıcıoğlu mezarı başında anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 4. yılında Tacettin Dergahı'nda bulunan mezarı başında anma programı düzenlendi.

SİYASET 26.03.2013 15:29:41 4392 0
Yazıcıoğlu mezarı başında anıldı

 BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için ölümünün 4. yılında Tacettin Dergahı'ndaki mezarı başında anma programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yanı sıra Yazıcıoğlu ailesi ve sevenleri katıldı. Anma programında Türk Kızılayı da etli pilav, ayran ve lokum dağıttı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, törende yaptığı konuşmada, ölümünün 4. yılında Yazıcıoğlu ve beraberinde vefat edenleri rahmet, minnet ve özlemle andıklarını söyledi.

Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü 25 Mart ile Yazıcıoğlu'nun defnedildiği 31 Mart tarihleri arasını ''Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehitleri Anma Haftası'' olarak değerlendirdiklerini hatırlatan Destici, hafta dolayısıyla yapılması planlanan programları anlattı.  

Yazıcıoğlu'nun her zaman ülkesinin ve milletinin menfaatini her şeyin üzerinde tuttuğunu kaydeden Destici, ''O hep ülkesi için mücadele etti. Geriye baktığınız zaman ondan geriye fikirleri, düşünceleri, misyonu kaldı. Bizlere düşen de bunu yaşatmaktır'' ifadelerini kullandı.

Destici, Yazıcıoğlu'nun misyonun ve fikirlerini yaşatmak için mücadelelerinin süreceğini belirterek, ''İster bir suikasta kurban gitsin, ister bir sabotaja, isterse helikopter kazayla düşmüş olsun, Muhsin Yazıcıoğlu şehittir çünkü o milleti için, ülkesi için, vatanı için, dini için, inandığı değerler için mücadele ediyordu. Şehitlik tarifine de baktığımız zaman, bunun net olarak şehit olduğunu görüyoruz. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Destici, Yazıcıoğlu'nun ölümü soruşturmasıyla ilgili bir soru üzerine de sürecin olumlu ve olumsuz olmak üzere iki yönü olduğunu bildirdi. Sürecin olumlu yönünün, kendileri tarafından ısrarla takip edilmesi olduğunu anlatan Destici, TBMM'de ilk defa bir konuyla ilgili iki komisyon kurulduğunu hatırlattı.

Konuyla ilgili zaman aşımı probleminin olmadığını hatırlatan Destici, ihmal veya kaza olması durumunda 8 yıl soruşturma, dava açıldığında da 4 yıl toplamda da 12 yıl gibi bir sürenin olduğunu kaydetti.

''Vatanını sevmenin bedelini ödedi''

Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından Sürmeli Otel'de düzenlenen ''Şehadet Süreci Değerlendirme Toplantısı''nda konuşan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, ''Muhsin Başkan, vatanını, milletini ve dinini sevmenin bedelini canıyla ödedi'' dedi.

Gülefer Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Eğer ki Muhsin Başkan kaçakçılık yapsaydı katil olsaydı terörist olsaydı inanın ki istenen görüntüler bir an önce verilirdi yetkili kurumlar tarafından.''


MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendir

Travmaları Aşmanın Yolları..!

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı bir seminer düzenlendi. Travma tedavisinin ele alındığı seminerde uzman psikolog Gül Çolak, EMDR tedavi sürecinin üzerinde durdu.

İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret

Yüksek ilgi, ayrımcılık yapmamak, bir de gerçekten hizmet verirken topyekun, tüm karma duyguları içinde tutan, nitelikli, liyakatli, ahlaklı davranan herkesin bizimle yol yürüyebileceğini ispat eden, hassas bir dönemi yöneteceksin

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.