Yazır, Doktora Unvanı Aldı…
HABER / NEZİR KARAYÜN - Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, Doktora Unvanı Aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, akademik kariyerini önemli bir başarıyla taçlandırarak doktora unvanını kazandı. Uzun yıllardır hem yerel yönetimlerdeki deneyimleriyle hem de akademik çalışmalarıyla dikkat çeken Yazır, bu unvanı "Çevik Liderlik ve Örgütsel Sürdürülebilirliğin İş Tatminine Etkisi - Marmara Bölgesi Belediyelerinde Bir Araştırma" başlıklı doktora tezi ile aldı.
AKADEMİK YOLCULUĞUNDA BAŞARILARLA DOLU ADIMLAR
Adem Yazır, akademik çalışmalarına 2012 yılında tamamladığı yüksek lisans programıyla başladı. "Belediyelerde Stratejik Planlama - Marmara Bölgesi İl Belediyeleri Analizi" konulu teziyle yüksek lisans derecesini alan Yazır, 2019 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde doktora eğitimine başladı. Marmara Bölgesi belediyelerini odağına alan çalışmalarıyla, yerel yönetimlerin sürdürülebilirlik ve liderlik gibi konulardaki etkilerini araştıran Yazır, bu süreçteki özverisiyle akademik dünyada önemli bir yer edindi.
YAZIR: "MUTLU VE GURURLUYUM"
Doktora unvanını alarak hem kişisel hem de mesleki hayatında yeni bir döneme giren Adem Yazır, bu başarıyla ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti, "Hayatım boyunca birçok zorlu görev ve mücadele ile karşılaştım. Ancak yeni şeyler öğrenmekten ve kendimi geliştirmekten asla vazgeçmedim. Doktora unvanımı aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Gençlere, hem sivil hem de akademik hayatlarında hedeflerine ulaşmaları için ilham olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum."
GENÇLERE İLHAM OLMAYA DEVAM EDİYOR
Adem Yazır, akademik başarılarının yanı sıra yerel yönetimlerdeki görevleriyle de gençlere örnek olmayı sürdürüyor. Belediye çalışmalarındaki stratejik yaklaşımları ve akademik bilgi birikimini birleştirerek, Marmara Bölgesi’nin sürdürülebilirlik ve liderlik konularındaki gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.
Bu önemli başarı, hem Büyükçekmece Belediyesi için hem de yerel yönetimler alanında çalışan diğer bireyler için değerli bir ilham kaynağı oldu.

ADEM YAZIR KİMDİR?
1965 Yozgat doğumlu olan Adem Yazır, 1988 yılında Selimpaşa Belediyesi'nde iş hayatına başladı. 1989 yılında Mimarsinan Belde Belediyesi'nin kuruluş yılında CHP'li Belediye Başkanı Nail Öztürk tarafından mali hizmetler müdürlüğü görevine getirildi. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Yazır, ardından 2000 yılında Büyükçekmece belediye başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
2004 yılında AK Parti'li belediye başkanının göreve gelmesiyle başkan yardımcılığı görevine son verilen Yazır, açtığı davayı kazanarak 2008 yılında Danıştay kararı gereğince görevine geri döndü. 2009 yılında belde belediyelerinin kapatılması ile Büyükçekmece Belediyesi'ne geçen Yazır, hâlen Büyükçekmece Belediyesi'nde başkan yardımcılığı vazifesine devam etmektedir.
Ulusal ve uluslararası yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.
ERCAN KUTLU / EĞİTİMDEN HABERLER - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan Olympos Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları, tarihe ışık tutan yeni bulgularla dikkat çekiyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, beklenen yoğun kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak sahaya indi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesiyle Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Hikmet Fazıl Balcı atandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.
HABER / NEZİR KATAYÜN / ESENYURT - Esenyurt AK Parti Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda ilçede ve çevre ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Selimiye Camii restorasyonunun aslına uygun şekilde yürütülmesi için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Valiliği, 12 Ocak 2026 Pazartesi günü kent genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildimi?
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Soğuk havaya rağmen Üreten Kadınlar Pazarı’nda gözleme ve lokma kokuları vatandaşları çekerken, anne lezzetleri ilgi görüyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesine,
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.