Tarih: 01.01.0001 00:00 3465

'Yeni Bir Kerbala... !'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Kerkük, yeni bir Kerbelâ’ya dönüştürülmek, Ortadoğu tümden Kerbelâ’nın şirk ve şiddet faillerinin mirasına havale edilmek istenmektedir' ifadelerini kullandı.

 

Sosyal Medyada Açıklama Yaptı

Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabında açıklama yaptı;

"Kerbelâ; köhne yaşamaktansa, boyunduruk altına girip tutsak kalmaktansa şehadeti seçip teslim olmayan asaletin imrenilecek tezahürüdür. Hz. Hüseyin,haksızlığı reddeden mevki ve makam hırsını elinin tersiyle iten, çöl sıcağında inancın vahasıyla parlayan ahlak ve iman kutbudur. Hz. Ali der ki, “Sabır imandır… Sabrı olmayanın imanı yoktur.”

"Türk, Türk’tür"

Kerbelâ’nın günah cephesi devamlı tahkim edilmektedir. Barzani’ye bakınız, fitne ve felaketin zehirli seferine bakınız bunu göreceksiniz. Kerkük, yeni bir Kerbelâ’ya dönüştürülmek, Ortadoğu tümden Kerbelâ’nın şirk ve şiddet faillerinin mirasına havale edilmek istenmektedir. Türkmenlerin birlik ve dirliği Şii-Sünni ayrımına kurban edilmek, zalimlerin emellerine tevdi ve zimmetlenmek üzeredir. Bu tarihi vebaldir. Türk’ün geleceğini mezhep ayrımcılığıyla karalamak en adi,en aşağılık,en sefil suç ve cinayettir. Bu tuzağa hiçbir soydaşımız düşmeyecektir.

Türk, Türk’tür. Başka tanıma gerek yoktur. Türkmeni, Türk’ü Şii, Sünni diye tefrik etmek yanlıştır. Kaldı ki Müslümanlık nemize yetmeyecektir.

Oyuna gelmeyelim

Kerbelâ’dan alacağımız dersleri aldık, Muharrem ayında geçmişin matemini idrak ve ifade ettik. Önümüze bakalım, oyuna gelmeyelim."

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.