Türkiye Yerel Basın Birliği’nden Arnavutköy’de Önemli Ziyaretler
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve yönetim kurulu üyeleri, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nu ziyaret ederek yerel basının eğitimi ve gelişimine yönelik projelerini sundu. Ziyaretin ardından, Haraççı’da 15 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan yerel basın dostu Metin Karan ile bir araya gelindi.
YEREL BASININ GELECEĞİNE DAİR GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ
Türkiye Yerel Basın Birliği heyeti, Arnavutköy Kaymakamı Sayın Mahmut Hersanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel basının eğitimi, gelişimi ve karşılaştığı sorunlar detaylı olarak ele alındı. Genel Başkan Nezir Karayün, hazırlanan projeler hakkında Kaymakam Hersanlıoğlu’na bilgi verdi. Projelerin yerel basını daha etkin ve güçlü bir yapıya kavuşturmayı hedeflediğini belirten Karayün, bu kapsamda destek beklentilerini dile getirdi.
Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, yerel basının toplumsal bilincin oluşmasındaki rolüne vurgu yaparak, Türkiye Yerel Basın Birliği’nin çalışmalarını takdir etti. Sayın Kaymakam, projelere gereken desteğin verileceğini ifade ederken, misafirperverliği ve samimi yaklaşımıyla takdir topladı.
METİN KARAN İLE ÇALIŞTAY PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Ziyaret programının ikinci durağı, Haraççı’da 15 yıl belde belediye başkanlığı yapmış olan Sayın Metin Karan oldu. Yerel basının her zaman yanında olan ve destekleyen Metin Karan ile bir araya gelen heyet, “Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştay projesini masaya yatırdı. Görüşmede, yerel basının yaşadığı sıkıntılar, çözüm yolları ve yapılması gereken yenilikler kapsamlı bir şekilde ele alındı.
Genel Başkan Nezir Karayün, Metin Karan’a yerel basına olan desteği ve nazik misafirperverliği için teşekkür etti. Karan ise, yerel basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, bu tür projelerin büyük önem taşıdığını ifade etti.
“YEREL BASINI DAHA ETKİN BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”
Ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel basının sorunlarına çözüm bulmak ve daha güçlü bir yapıya kavuşmasını sağlamak adına yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Karayün, “Yerel basın, toplumun sesi ve vicdanıdır. Onun daha etkin, daha donanımlı ve hak ettiği itibara sahip olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Yerel basının toplumda daha fazla karşılık bulabilmesi için birlik olarak güçlü bir iş birliği ve dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan Karayün, düzenlenecek çalıştayın bu anlamda önemli bir dönüm noktası olacağını sözlerine ekledi.
PROJELER İÇİN DESTEK ÇAĞRISI
Türkiye Yerel Basın Birliği, yerel basının güçlenmesi adına başlatılan projelere tüm kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini belirtti. “Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalıştayının yakın zamanda hayata geçirileceği duyurulurken, bu çalışmanın yerel basının geleceğine ışık tutacağı ifade edildi.
Haber: Ercan KUTLU
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Uzunköprü'deki askeri birlikte araç bakım faaliyeti sırasında meydana gelen kazada, Uzman Çavuş Servet Ökkeş Çakır şehit oldu.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Yeşilay Beylikdüzü İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Sarıtoprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette yerel basının desteği vurgulandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’yi makamında ziyaret etti.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - son günlerde e-posta üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi türedi.
HABER / DOĞAN VOLKAN MAZMAN / MUĞLA - Muğla’nın tatil cenneti Bodrum’da, ünlü şarkıcı Dilan Çıtak’ın karıştığı trafik olayı hem polis ekiplerini hem de çevredekileri alarma geçirdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasının, gerçeği tam olarak yansıtmadığı iddia ediliyor.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - 2025 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz 2025 tarihinde başladı.
HABER / NERMİN AYDIN / İSTANBUL - Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden etkiledi. Ağaçlarımız, ormanlarımız, yaban hayatımız büyük zarar gördü.
Adom Ajans Medya Grup Köşe Yazarı Şirvan Yücel sordu, Nobel Barış Ödülü adayı, dünyaca ünlü yazar Akif Manaf yanıtladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı’nda Eylül ve Ekim ayları arasında yapılması planlanan kongre süreci yaklaşırken, siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin denizlerdeki enerji arama çalışmalarını daha da güçlendirmek için filosuna iki yeni sondaj gemisi daha ekledi.
HABER MERKEZİ / İstanbul’da emekliler geçim sıkıntısına isyan etti. Sessiz yürüyüş, sosyal medyada çığ gibi büyüdü: “Bu hayat bize reva mı?”
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Esenyurt Halk Eğitim Merkezi, teknoloji ve sanatı bir araya getiren özel bir kursla dikkat çekiyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.