Yerlikaya; Hainlere Geçit Yok…
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / YEHA - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, devletin güvenliğine kastedenlerin tek tek yakalandığını duyurdu. Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda, MİT tırlarının Adana'da durdurulduğu dönemde İl Emniyet Müdürü olan A.Z.G. yakalanarak adalete teslim edildi.
"GİZLİ BELGELERİ ELE GEÇİRME SUÇU"
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Ankara İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timleri tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda, A.Z.G.'nin izine ulaşıldı. Yapılan operasyonla, FETÖ üyesi olduğu tespit edilen A.Z.G., Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde saklandığı evde kıskıvrak yakalandı.
A.Z.G.'nin, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, istihbarat faaliyetleriyle ilgili belgeleri elde etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve yaymak suçlarından toplam 8 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi. Ayrıca, kamu görevinden ihraç edildiği ve ByLock kullanıcı listesinde adının geçtiği de tespit edildi.
"MİT TIRLARI SORUŞTURMASINDA KRİTİK GELİŞME"
A.Z.G.'nin, MİT tırlarının Adana'da durdurulduğu dönemde Adana İl Emniyet Müdürü olarak görev yapması, operasyonun önemini artırıyor. Bu tutuklama, FETÖ'nün devlet içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar açısından kritik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu başarıyla gerçekleştiren Ankara Valiliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na teşekkürlerini iletti. Yerlikaya, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
#FETÖ #AliYerlikaya #MİTTırları #AnkaraOperasyonu #TerörleMücadele #Jandarma #ByLock
Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.
Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.
İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.
İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.