Yeşil Elektrik Projesine Uluslararası Destek
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan arasında önemli bir enerji işbirliği adımı atıldı. Dört ülke, yenilenebilir enerji alanında bölgesel güç birliğini sağlamaya yönelik “Yeşil Elektrik İletimi ve Ticareti Projesi” kapsamında mutabakat zaptı imzaladı.
DÖRT ÜLKE ENERJİDE ORTAK HAREKET EDECEK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov, Bulgaristan Enerji Bakanı Zhecho Stankov ve Gürcistan Ekonomi Bakanı Vakhtang Tsintsadze ile bir araya geldiklerini ve projenin ilk resmi adımını attıklarını duyurdu.
Bayraktar, imzalanan mutabakat zaptıyla birlikte çok taraflı sürecin resmiyet kazandığını belirterek, projenin önemine dikkat çekti.
YEŞİL ENERJİ TİCARETİ SINIRLARI AŞACAK
Bu proje sayesinde, dört ülke arasında yeni enerji iletim hatları kurulacak. Özellikle yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriğin, ülkeler arası ticareti mümkün hale gelecek. Bu da hem çevre dostu enerji kullanımını artıracak hem de ülkeler arası enerji işbirliğini güçlendirecek.
SİSTEMLER GÜNCELLENECEK, GÜVENLİK ARTACAK
Proje hayata geçtiğinde sadece elektrik iletimi değil, enerji altyapısında da ciddi yenilikler olacak. İletim sistemleri modern teknolojilerle güçlendirilecek, üretim altyapıları daha verimli hale gelecek ve böylece enerji arz güvenliği de önemli ölçüde artacak.
SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞE ORTAK İMZA
Bakan Bayraktar, bu projenin sadece ekonomik değil, çevresel ve stratejik açıdan da büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması sayesinde sürdürülebilirlik, verimlilik ve entegrasyon gibi konularda da bölgede örnek bir işbirliği modeli oluşturulmuş olacak.
Bayraktar, “Bu işbirliği, sadece bugün için değil, gelecek nesiller için de temiz ve güvenli bir enerji altyapısı kurma yolunda önemli bir adımdır. Anlaşmamızın ülkemiz ve tüm taraflar adına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA / EĞİTİMDEN HABERLER - MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından tamamen yenilenerek özel eğitim okuluna dönüştürülen Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı.
Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği BESAM, kuruluşunun 16. yılına girerken anlamlı bir süreci geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.