Yeşil Gelecek Büyüyor…

Bornova Belediyesi, ilçenin parklarını, refüjlerini ve yeşil alanlarını daha canlı ve daha estetik hale getirmek için önemli bir çalışmayı kendi imkanlarıyla sürdürüyor.

GÜNCEL 29.01.2026 10:28:30 0
Yeşil Gelecek Büyüyor…

Yeşil Gelecek Büyüyor…

Bornova Belediyesi, ilçenin parklarını, refüjlerini ve yeşil alanlarını daha canlı ve daha estetik hale getirmek için önemli bir çalışmayı kendi imkanlarıyla sürdürüyor. Pınarbaşı nda bulunan modern fidanlıkta yürütülen üretim çalışmalarıyla, gelecek yıl Bornova nın dört bir yanına dikilecek binlerce bitki şimdiden toprakla buluşmaya hazırlanıyor.

“YEŞİL ALANLAR İÇİN KENDİ ÜRETİM GÜCÜ”

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Pınarbaşı Fidanlığı nda yoğun bir emek var. Belediye ekipleri, park ve yeşil alanlarda kullanılacak bitkileri dışarıdan satın almak yerine kendi fidanlığında yetiştiriyor. Bu sayede hem doğa korunuyor hem de kamu kaynakları daha verimli kullanılıyor. Fidanlıkta lavantadan zeytine, süs bitkilerinden çalı gruplarına kadar çok sayıda bitki özenle büyütülüyor. İlçenin farklı noktalarında lavanta bahçeleri oluşturulması da bu çalışmaların önemli ayaklarından biri olarak öne çıkıyor.

“ÇOCUKLAR İÇİN FİDELER GELECEK İÇİN UMUT”

Fidanlıkta sadece parklar için değil, çocuklara doğa sevgisini aşılamak için de üretim yapılıyor. Özellikle çocuklara dağıtılmak üzere yetiştirilen fidelerle, küçük yaşlardan itibaren toprakla bağ kurmaları hedefleniyor. Bu yaklaşım, Bornova da yeşil bilincin gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıyor.

“BAŞKAN ÖMER EŞKİ SAHADA KONUŞTU”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı Fidanlığı nı ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Eşki, Bornova ya yakışan bir yeşil anlayışı inşa ettiklerini vurguladı. Eşki, Biz Bornova nın yeşil alanlarını güçlendirirken doğaya da kamu kaynaklarına da sahip çıkıyoruz. Kendi imkanlarımızla yaptığımız bu üretim, tasarruflu ve sürdürülebilir belediyeciliğin en somut göstergesidir. Amacımız, Bornova yı daha nefes alınabilir, daha estetik ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir diyerek kararlılık mesajı verdi.

Bornova Belediyesi nin fidanlıkta gerçekleştirdiği tüm üretimlerin tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla yapılması, uzun vadeli ve planlı bir yeşil alan politikasının da göstergesi olarak dikkat çekiyor. Bu çalışmalarla birlikte Bornova da yeşil dokunun her geçen gün daha da güçlenmesi hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler: Bornova Belediyesi yeşil alan çalışmaları nedir, Ömer Eşki Bornova fidanlık açıklaması ne söyledi, Bornova Park ve Bahçeler Müdürlüğü ne üretiyor, Pınarbaşı Fidanlığı hangi bitkileri yetiştiriyor, Ömer Eşki Bornova için ne hedefliyor

81 Yaşındaki Kadını Nasıl Dolandırdılar!

Dolandırılan yaşlı kadının paralarını JASAT teslim etti

Efeler Ligi İçin Sahadalar...

Kağıtspor Efeler Ligi için sahada

Adalet Kürsülerine Taze Kan!

Hakimler ve Savcılar Kurulu yetkilileri, adalet teşkilatının beklediği müjdeli haberi paylaştı.

Organizasyon Firmasına Fikir Hırsızlığı Davası!

NK Projeler ve projenin mimarı Nurcan Karaca, binbir emekle ilmek ilmek işledikleri Hande Bizi Sezen’e Götür! Senfonik projesinin kendilerinden habersiz şekilde kopyalanmasına isyan ederek hukuk mücadelesi başlattıklarını duyurdu.

Yeşil Gelecek Büyüyor…

Bornova Belediyesi, ilçenin parklarını, refüjlerini ve yeşil alanlarını daha canlı ve daha estetik hale getirmek için önemli bir çalışmayı kendi imkanlarıyla sürdürüyor.

Minikler Atık Kağıtları Sanata Dönüştürüyor…

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, şehrin geleceği olan çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek evlatlarımızın doğayı koruma bilinciyle büyümesi için canla başla çalıştıklarını dile getirdi.

Halk Sağlığı Günleri Sürüyor…

Beylikdüzü Belediyesi olarak toplum sağlığını her şeyin üzerinde görüyoruz.

Saçla Siyaset Olmaz!

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, DEM’li kadınların ve milletvekillerinin örgülü saç üzerinden yaptığı eyleme çok net sözlerle tepki gösterdi.

Tuna, Devlet Kurumları Kişilere Bağlı Değildir!

10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.

Tuna, Devlet Kurumları Kişilere Bağlı Değildir!

10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.

Okullar İçin Güvenlik Seferberliği…

2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Ateşkes Sonrası Derin Sessizlik!

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.

Öğrenciler Avrupa’nın Dev Tenis Akademisinde…

Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.

İcra Satış İlanlarında Yeni Dönem Başlıyor!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.