Tarih: 01.01.0001 00:00 5230

Yeşil Okula Dönüştürdük

Yeşil Okula Dönüştürdük

Yeşil Okula Dönüştürdük

 

Bir eğitimci olarak en büyük amacının; yaparak, yaşayarak, sorgulayan, merak eden, problemin üstüne giden, milli ve manevi değerleri önemseyen mutlu nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

Beylikdüzü Marmara Evleri Anaokulu Müdürü Ömür Öter, “2014 yılında okul müdürü olarak atandım. Milli Eğitim Müdürümüz Yafes Bakırcı’nın desteği ve teşvikiyle kurucu müdür oldum. Bize verilen şerefli görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. 50 ay ve üstü, mevcudu 260 olan bir anaokulu olarak çocuklarımıza okul öncesi eğitimi vermekteyiz. Buraya ilk geldiğimde sadece betondan oluşan, bomboş bir binayla karşılaştım. Öğrencilerin oynayabileceği bir park veya oturabilecekleri bir kamelya dahi yoktu. Okul bahçesi kuru bir betonken, park ve bahçeye dönüştürdük.”

“Dört Duvardan İbaret Değiliz”

Otistik ve öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimiz için Beylikdüzü anaokullarından biri olarak özel eğitim sınıfımız var. Dünyanın birçok ülkesinde olan “Açık Sınıf” uygulamasıyla çocuklarımızı dört duvar arasından çıkarıyoruz. Bu uygulamadaki amacımız çocuklarımızı denizle, ormanla ve açık havayla bir arada tutmaktır. Eğitimi dört duvar arasında olmadığını şimdiki yaşlarda onlara inşa etmeye çalışıyoruz.”

“Okul Öncesi Eğitimin Öncüsüyüz”

Müdür Ömür Öter, Beylikdüzü’nde Harezmi eğitimi veren tek bağımsız anaokuluyuz. Birçok okullarda, okul öncesi etkinlikleri yapmaktayız. Anasınıfımızın temizliği günlük yapılmaktadır. Bu konuda öğretmelerimizde üstüne düşeni yapmaktadır. Şunu da belirtmek isterim, çocuklarımız anneden ilk defa koptukları için duygusal ve sosyal anlamda, ilgi ve şefkate ihtiyacı içinde okulumuza gelmektedir. Başta müdür yardımcımız Şirin Çoban’ın katkıları olmak üzere, güçlü ve azimli kadın öğretmelerimizin desteği çok fazla olmuştur. Kaliteli eğitim kadromuzun; genç, dinamik ve sevecen öğretmenlerimizin çabalarıyla, Beylikdüzü Yakuplu’da okul öncesi eğitimin öncüsüyüz” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.