Yıldırımlı Minik Mucitler “Robo Yıldırım” Takımıyla Türkiye Üçüncüsü Oldu
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler, teknolojiye yön vermeye başladı. TEKNOFEST Robolig Mavi Vatan Yarışması’nda Türkiye genelinden 1000 proje arasında ilk 3’e girmeyi başaran “Robo Yıldırım” takımı, büyük bir gurur yaşattı.
“FİNAL HEYECANI LEFKOŞA’DA YAŞANDI”
1-4 Mayıs tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen final yarışmalarında ortaokul kategorisinde boy gösteren Robo Yıldırım Takımı, üçüncülük elde ederek Bursa’nın adını başarıyla duyurdu.

“BİR YILLIK EĞİTİMLE BÜYÜK ADIM”
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nin kısa sürede ilçenin gözbebeği haline geldiğini belirtti. Başkan Yılmaz, “Henüz bir yıl önce başlattığımız eğitimlerle çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmesini sağladık. Robotik kodlama alanında verdiğimiz eğitimler meyvesini vermeye başladı. Katıldıkları her etkinlikte bizlere büyük gurur yaşatan öğrencilerimize ve onların eğitmenlerine gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
“GELECEĞİN MUCİTLERİ YILDIRIM’DAN YÜKSELİYOR”
Yıldırım Belediyesi’nin bilim ve teknolojiye verdiği önemin altını çizen Başkan Yılmaz, “Molla Yegan Çocuk Üniversitesi sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda geleceğe yön verecek çocukların yetiştiği bir bilim yuvası. İlçemizdeki çocuklarımızın başarıları bizleri hem mutlu ediyor hem de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda beklenen kar yağışına karşı ilçenin dört bir yanında hazırlıklarını tamamladı.
HABER/ NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Altın, dünya genelinde yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Uzun süredir yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın, dolar bazında değer kazanmaya devam ederken tarihi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), aralarında Ali Palabıyık’ın da bulunduğu 9 hakemi PFDK'ya sevk etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerde yerli üretim bilincini ve millî teknoloji farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Yerli ve Millî Teknoloji Ürünleri.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için okul sıraları adeta birer sektörel mutfağa dönüştü.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağına karşı çıkan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla birlikte bazı bakanlık ve kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri yapıldı.
İçimden geleni yaptım, sokakta ne duyuyorsam onu söyledim. Şarkılarım insanların duygusuna dokunduysa ne mutlu bana. İki bin yirmi beş yılına damga vuran bu yolculukta adımın zirveyle anılması benim için büyük bir gurur oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi, ilçede daha temiz, daha düzenli ve daha sağlıklı bir yaşam için çevre kirliliğine karşı yeni bir dönemi başlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreni, sadece bir görev değişimi değil; vefa, emanet ve dava bilincinin güçlü şekilde hissedildi.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenol Saygılı, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına, birlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.
Beylikdüzü’nün Yakuplu Mahallesi’nde yer alan Ahi Evran Parkı’nda yaşanan yangının ardından hem hukuki süreç hem de yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Park, yeniden düzenlenerek mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.