Yol Yenileme Rekoru, 6 Ayda 100 Bin Ton Asfalt
Esenyurt Belediyesi, Türkiye çapında bir rekora imza atarak 6 ayda 100 bin 702 ton asfalt döküp 120 bin 794 metrekare parke yol yaptı. Yıllardır çözülemeyen bozuk yol sorunları, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in girişimleriyle hızla giderildi ve ilçede ulaşım konforu önemli ölçüde arttı.
ESENYURT'TA BOZUK YOLLAR TARİH OLUYOR
Esenyurt’ta uzun yıllar boyunca süregelen bozuk yol problemi, Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğünde çözüme kavuşuyor. Belediye ekipleri, 6 ay gibi kısa bir sürede yolları yenileyerek Esenyurtlulara daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağladı. Binlerce noktada anında müdahale edilen yollar, gece gündüz süren çalışmalarla asfaltlandı ve parke taşlarıyla kaplandı.
“ULAŞILABİLİR BİR KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’u daha ulaşılabilir bir kent haline getirme misyonuyla hareket ettiklerini belirterek, "Türkiye’de bir rekora imza atarak 100 bin ton asfalt döktük ve 60 caddemizi asfaltla buluşturduk. Bununla da yetinmeyerek, bordür taşlarını yeniledik ve yollarımızı onardık. Esenyurt’un caddelerini ve sokaklarını adeta bir kanaviçe gibi işliyoruz. Bu yeni modeli İstanbul’a, ardından da tüm Türkiye’ye hediye edeceğiz" dedi.
YAYA GEÇİTLERİ VE KASİSLER YENİLENİYOR
Asfalt ve parke çalışmalarının ardından belediye ekipleri, yaya geçitleri ve kasislerdeki işaret boyalarını da yenilemeye başladı. Hava koşulları ve kullanımdan kaynaklı olarak solan veya silinen işaretler, özel boyalarla daha belirgin hale getiriliyor. Bu sayede sürücüler çizgileri daha erken fark ederken yayaların güvenliği de sağlanmış oluyor.
Haber: Nezir Karayün
MHP Bandırma İlçe Başkanlığı, Ramazan’ın manevi ikliminde düzenlediği iftarda siyaset, sivil toplum ve yerel dinamikleri bir araya getirdi. Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel ve eşinin de katıldığı programda birlik mesajlarıöne çıktı
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Geçkinli Köyü’nde 100 yıllık şeker toplama geleneği, bu bayramda da minikler tarafından yaşatıldı.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili ve MKYK üyesi Seyithan İzsiz, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve bölgede görev yapan basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı mesajında, bayramın barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, tüm vatandaşların bayramını kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, ilçenin önde gelen protokol üyelerini iftar programında bir araya getirdi.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / YEHA - Gazeteci-yazar Ferhat Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü Fikir Fabrikası’nda ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Esenyurt’un Yeşilkent Mahallesi’nde yıllardır atıl halde bulunan ve tamamlanamayan Yeşilkent Camii, Esenyurt Belediye Başkanı Can Aksoy'un liderliğinde bir ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYAÜN / YEHA - Beylikdüzü Belediyesi’nin her yıl Kadir Gecesi’nde düzenlediği geleneksel Hayırlı İftar Sofrası, bu yıl 10. kez kuruldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri Marmara Cezaevi’ne gönderilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mektup gönderdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, ekmek fiyatlarına yapılan zamma itiraz etti ve hukuki süreci başlatma kararı aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması nedeniyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından İBB Meclisi, yeni başkan vekilini belirlemek üzere toplandı.
HABER / DUYGU CANKO / YEHA - İstanbul’un duayen gazetecilerinden ve Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü “Fikir Fabrikası”nda ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Beylikdüzü Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yerine başkan vekilini belirlemek için kritik bir seçim gerçekleştirdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 26 Mart Balkan Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Balkan Savaşları'nda vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları andı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.