Yörükler Gaziantep Nizip’te Bir Araya Geldi
HABER / HALUK ÖZÇELİK / ADOM AJANS - Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu ile Sındırgı Yörükler Derneği, Gaziantep’in Nizip ilçesinde düzenlenen 1’inci Beğdili Barak Türkmenleri Toyu’na katılım sağladı. Anadolu’nun köklü kültürlerinden biri olan Yörük ve Türkmen gelenekleri bu özel etkinlikte yeniden canlandı.
TOYDA BİRLİK VE KARDEŞLİK RUHU HAKİMDİ
10, 11 ve 12 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük ve Türkmen toplulukları bir araya geldi. Toy boyunca geleneksel kıyafetler, halk oyunları, türküler, sohbetler ve kültürel etkinlikler ile adeta geçmişe bir yolculuk yapıldı.
Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu ve Sındırgı Yörükler Derneği üyeleri de bu anlamlı buluşmada yerlerini aldı. Katılımcılar, kadim kültürlerini yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın gururunu yaşadılar.
MUSTAFA ASLAN’A VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Beğdili Barak Türkmenleri Federasyonu Başkanı Sayın Mustafa Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu büyük buluşmada, organizasyona destek veren herkese teşekkür edildi. Katılımcılar, emek veren tüm kişi ve kurumlara şükranlarını sundu.
Yapılan açıklamada, “Bu anlamlı toyu düzenleyen başta Beğdili Barak Türkmenleri Federasyonu Başkanımız Sayın Mustafa Aslan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Toyumuz hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verildi.
KÜLTÜRÜMÜZ YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR
Toy, sadece bir buluşma değil, aynı zamanda Yörük ve Türkmen kültürünün yaşatıldığı bir miras şöleniydi. Gençlerin, kadınların ve büyüklerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, birlik ve beraberlik duygusu her alanda hissedildi.
Bu tür etkinliklerin, kültürel bağları güçlendirmeye ve geleneksel değerleri canlı tutmaya devam edeceği vurgulandı.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.
Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.