18.09.2017 16:19:30

Pazar günü BÜFOD önderliğinde bir gezi tertip edildi.
Gideceğimiz yer Pınarhisar a bağlı Pehlivanlı köyünde bu yıl 108. si kutlanan panayıra
hem bir ziyaret hemde kursiyer arkadaşlarla fotoğraf çekmeye gittik.
 
Bir gün önceden Molla Google'a sordum ön bilgi için haberler fotoğraflar güzeldi. Zaten dedim eğer 108 yıldır kuruluyorsa bu panayır herhalde özel ve güzel olmalıydı.
 
Hayır ne yazıkki düşündüğüm gibi çıkmadı .Her yer pislik içinde bir düzensizlik almış başını gidiyordu.
 
40 Yıl önce ilk gittiğim panayır Erzurumda ilçemizdeydi 1980 2000 yıllarına kadar Çatalca panayırına gitmiştik.
 
Bu gün gördüğüm şudur hiç bir gelişme düzen yok .İşin ilginç yanıda bunu sorgulayan yok herkes çok mutlu çok neşeli idi.
 
Arkadaşlarla çekimlerimizi yaptık akşam üzeri döndük.
Şimdi şuraya gelmek istiyorum bu tür başarısız etkinlikleri görünce Büyükçekmeceyi daha çok sevip daha çok sahiplenir oldum.
 
Kaldıki Büfod da bir stk yani Fotoğraf derneği bu yıl 17. gurup kursiyerlerini eğitti Büfod. Bende o kursiyerlerin birisiyim.
 
Bizlere eğitim için AKM yi tahsis eden Başkan Hasan AKGÜN beye  ve hiç bir ücret almadan bizleri eğiten hocalarımıza şükran borcumuz var.
Kursiyer arkadaşlarımız birbirinden değerli vasıflı düzgün insanlar Gerçi ben sanırım en yaşlılarından birisiyim.Ve bunu bana hiç farkettirmediler.
 
Yine benzer el sanatları kursaları bi hayli fazla var keşke katılım çok olsa hem  hobiler gerçekleşir hemde bir meslek edinilebilir.
Zaten yıl içerisinde takip ediyoruz gün geçmiyor ki bir el becerisi kursunun sergisi açılmasın.
 
Bütün bu çalışmalar bölge insanının geleceği için hem sosyal açıdan hemde ekonomik açıdan çok önemlidir.
 
Birde şunu gözlemledim Panayırda satılan ürünler sudan ucuzdu .Kuzu çevirme hariç Domates yok pahasına diğer ürünler keza öyle.Çiftçinin durumu içler acısı Bir kasa domates 15 tl
Ne kazanacak çiftçi bundan buda insanı tüketici olsam da beni üzüyor.
Allah görevini iyi yapan yerel yöneticilerden.Allah çok az kazandığı halde bizlere alın terlerini yok pahasına satan çiftçilerimizden Razı olsun.
 
Bu arada amatör bir fotoğrafçı olarak çok mutlu olduğum bir şeyede tanık oldum.Akşam üzeri ellerinde profesyonel fotoğraf makineleriyle Panayırda çekim yapmak için gelen Fotoğrafçıları severek izledim demek ki fotoğrafçılık artık belli bir yere gelmişti.
 
Sağlıcakla kalın

Mehmet Uzun

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HEDEF 3 BİN 500 DOLAR
"TÜRK SİNEMASININ YAŞAYAN EFSANESİNDEN ZARİF POZ"
MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK
EHLİYETLERİNİ YENİLEMEYEN SÜRÜCÜLER İÇİN BÜYÜK RİSK
"ÇAĞLA ŞIKEL'DEN SÖZEL ŞİDDET İTİRAFI"
ŞARKICI ŞİMAL YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
OKULLARIN ERKEN TATİLİNE NET YANIT
"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI"
"İSTANBUL VALİLİĞİ KARARIYLA METRO VE FÜNİKÜLER HATLARINDA GEÇİCİ KAPANIŞ"
ÖZDEN BİLGİŞ
MUHARREM YILDIZ
MEHMET TUVALAK
MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN
EKREM KAP
MEMİŞ TÜRCAN
HALİL İBRAHİM TÜRKGENÇ
MÜLAYİM DEMİRTAŞ
İLKER GÜRBÜZ
HAKKI KAYA
ENGİN DOĞRU
İSMAİL FARUK AKSU

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.