4.05.2020 12:36:50

1472

Gülcan TİLKİ

COCUKLARIMIZA NASIL DAVRANMALIYIZ


merhaba degerli okurlar cocuklar bizim yetistirecegimiz küçük fidanlarırdir. 
((Saçlarını okşadım ve içten bir tebessüm ettim; Çocuk şaşırdı: "Neden beni seviyorsun ki " dedi. Ben o anda sustum. Sonra anladım, çocuk hiç sevgi görmemiş))) .Çocuklar, dünyanın en masum, en narin ve sevimli varlıklarıdır. Her şeyden bir haber olarak düşündüğünüz çocuklar, aslında her şeyin farkındadırlar. Siz büyükleri taklit eder ve yaptığınız davranışların nereye gittiğini bilir. Yani leb demeden leblebiyi anlar.

 

Bir şeyler demenize, sabahtan akşama kadar masal anlatmanıza da gerek yoktur. Çocukların anladığı en iyi dil beden dilidir. Beden dilinizi kullanarak yaptığınız her hareket onların bilinç altına yerleşiyor ve çocuklar söylenenleri unutuyor ama yapılanları asla unutmuyor. İşte bunları göze alarak çocuklara davranırken dikkat etmemiz gereken belli başlı hususlar şöyledir;Çocuklar sizin yaptığınız her şeyi taklit eder ve yapmaya çalışır. Ne kadar uyarırsanız uyarın, bu söylediklerinizi hayatınıza yerleştirmediğiniz sürece çocuk üzerinde etkili olamazsınız.

Örneğin, sigara içiyorsanız çocuğa sigaranın zararlarını anlatamazsınız, içmemesini söyleyemezsiniz. Çünkü yapılan ve söylenilen arasındaki zıtlık çocuk için inandırıcı değildir ve çocuk söylediklerinizi değil, yaptıklarınızı dikkate alacak, o şekilde davranacaktır.Çocuklarda meydana gelen öfke ve inatçılık sorunu aslında çocukta değil bizim ona karşı olan yaklaşımımızdadır. Ve bu durumu değiştirmek de ebeveynlerin, çocukla ilgilenen diğer yetişkinlerin tutumlarında yaptıkları değişikliklerle mümkündür.

Bu konuda ki en önemli kural çocukla ilgilenen bütün yetişkinlerin tutarlı davranmasıdır. Koyulan kuralların ve oluşturulan düzenin hiç kimse tarafından esnetilmemesi gerekir. Unutmayın zamanında alınmayan önlemler çocuğunuzun yetişkinlik dönemlerinde de bu davranış problemlerini sürdürmesine, iletişim problemleri olan, anlayışsız ve uyumsuz bireylere dönüşmesine sebep olur”elimizden gelenin fazlasini yapalim cocuklar bizi taklit eder lutfen gelecege dair guzel taklitler yapin
Gülcan Tilki 


KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?
Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi
Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği
MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor
Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu
Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)
Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız
Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor
Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu
Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim
Travmaları Aşmanın Yolları..!
İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret
Gürpınar Sahili Düzenleniyor
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu
Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.