4.05.2020 12:36:50

COCUKLARIMIZA NASIL DAVRANMALIYIZ


merhaba degerli okurlar cocuklar bizim yetistirecegimiz küçük fidanlarırdir. 
((Saçlarını okşadım ve içten bir tebessüm ettim; Çocuk şaşırdı: "Neden beni seviyorsun ki " dedi. Ben o anda sustum. Sonra anladım, çocuk hiç sevgi görmemiş))) .Çocuklar, dünyanın en masum, en narin ve sevimli varlıklarıdır. Her şeyden bir haber olarak düşündüğünüz çocuklar, aslında her şeyin farkındadırlar. Siz büyükleri taklit eder ve yaptığınız davranışların nereye gittiğini bilir. Yani leb demeden leblebiyi anlar.

 

Bir şeyler demenize, sabahtan akşama kadar masal anlatmanıza da gerek yoktur. Çocukların anladığı en iyi dil beden dilidir. Beden dilinizi kullanarak yaptığınız her hareket onların bilinç altına yerleşiyor ve çocuklar söylenenleri unutuyor ama yapılanları asla unutmuyor. İşte bunları göze alarak çocuklara davranırken dikkat etmemiz gereken belli başlı hususlar şöyledir;Çocuklar sizin yaptığınız her şeyi taklit eder ve yapmaya çalışır. Ne kadar uyarırsanız uyarın, bu söylediklerinizi hayatınıza yerleştirmediğiniz sürece çocuk üzerinde etkili olamazsınız.

Örneğin, sigara içiyorsanız çocuğa sigaranın zararlarını anlatamazsınız, içmemesini söyleyemezsiniz. Çünkü yapılan ve söylenilen arasındaki zıtlık çocuk için inandırıcı değildir ve çocuk söylediklerinizi değil, yaptıklarınızı dikkate alacak, o şekilde davranacaktır.Çocuklarda meydana gelen öfke ve inatçılık sorunu aslında çocukta değil bizim ona karşı olan yaklaşımımızdadır. Ve bu durumu değiştirmek de ebeveynlerin, çocukla ilgilenen diğer yetişkinlerin tutumlarında yaptıkları değişikliklerle mümkündür.

Bu konuda ki en önemli kural çocukla ilgilenen bütün yetişkinlerin tutarlı davranmasıdır. Koyulan kuralların ve oluşturulan düzenin hiç kimse tarafından esnetilmemesi gerekir. Unutmayın zamanında alınmayan önlemler çocuğunuzun yetişkinlik dönemlerinde de bu davranış problemlerini sürdürmesine, iletişim problemleri olan, anlayışsız ve uyumsuz bireylere dönüşmesine sebep olur”elimizden gelenin fazlasini yapalim cocuklar bizi taklit eder lutfen gelecege dair guzel taklitler yapin
Gülcan Tilki 


Gülcan TİLKİ

Vali Sezer İle Edirne Altın Çağını Yaşıyor
​“Sıcak Yuvam” Projesiyle Engeller Aşılacak
Postacı; Başarı Tesadüf Değil, Emeğin Sonucudur…
Sanat Her Yaşa Ulaşıyor
Ordulu Sanatçı Aydın Beyoğlu’ndan Anlamlı Ziyaret
Yeni Yıla Güçlü Hedeflerle Giriyor
25 İlde Deaş’a Büyük Darbe
Türkiye Yeni Yıla Umutla Giriyor
Nesilleri Buluşturan Yeni Yıl Sürprizi
Devlet Hastanesinde Habersiz Tatbikat
Orhan Tıraşoğlu’ndan 2026 Yılı Mesajı
Engin Doğru’dan 2026 Yılı Mesajı
Tuncer Dağ’dan 2026 Yılı Mesajı
Muhammed Mustafa Karayün’den 2026 Yılı Mesajı
Nezir Karayün’den 2026 Yılı Mesajı
Denizleri Elleriyle Hissettiler…
Kış Hazırlıkları Tamamlandı
Provokasyona Geçit Yok !
Kaçak İçki Opresyonu
Yurt Genelinde Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
Parklara Yönelik Saldırılar Endişe Yaratıyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.