2.07.2024 09:36:00

35

Murat Yıldırım

 

Fitne...

Abdülgani Nablusi hazretleri buyuruyor ki:  Fitne, Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak, insanları isyana kışkırtmak demektir. [Hadika]

Konu ile ilgili az bilinen hadisi şerifleri arz ederim:

 (Hendek kazarken) Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)ı gördüm, bizimle birlikte omuzunda O da toprak taşıyordu. Karnının beyazlığını toprak bürümüştü. (Bu esnada, ashabı şevke getirmek için zaman zaman) şöyle terennüm ediyordu: "Vallahi Allah olmasaydı hidayeti bulamazdık, Ne sadaka verir ne namaz kılardık, Üzerimize sekinet indir Allahım! Ayaklarımıza sebat ver Allahım! Müşrikler bize karşı azdılar. Fitne çıkarmak dilerler ama yandılar." Resulullah bunları söylerken sesini yükseltiyordu.   Buhari, Megazi 29, Müslim, Cihad 125, (1803)

(Gerçekten Hendek harbi, onları perişan etti.)


 

Resulullah (SAS) buyurdular ki: "Size çullanmak üzere, yabancı kavimlerin, tıpkı sofraya çağrışan yiyiciler gibi, birbirlerini çağıracakları zaman yakındır." Orada bulunanlardan biri: "O gün sayıca azlığımızdan mı?" diye sordu: "Hayır," buyurdular. "Bilakis o gün siz çoksunuz. Lakin sizler bir selin getirip yığdığı çer-çöpler gibi hiçbir ağırlığı olmayan çer-çöpler durumunda olacaksınız. Allah, düşmanlarınızın kalbinden size karşı korku duygusunu çıkaracak ve sizin kalplerinize zaafı atacak!" "Zaaf da nedir ey Allahın Resulü?" denildi. "Dünya sevgisi ve ölüm korkusu!" buyurdular.   Ebu Davud, Melahim 5, (4297)

(Bugünü de anlatan mükemmel bir mucize.)


 

Resulullah (SAS) buyurdular ki: "Ahir zamanda, dinle dünyayı taleb eden insanlar zuhur edecek. Bunlar, insanlar(a iyi görünüp, onları aldatmak) için öyle bir yumuşaklığa bürünürler ki koyun postu yanlarında kaba kalır. Dilleri de baldan daha tatlıdır. Ancak kalbleri kurtlarınkinden vahşidir. Cenab-ı Hakk (bunlar için) şöyle diyecektir: "Beni aldatmaya mı çalışıyorsunuz, yoksa bana karşı cürete mi yelteniyorsunuz? Zat-ı Akdesime yemin olsun, bunlar üzerine, kendilerinden çıkacak öyle bir fitne göndereceğim ki, içlerinde halim olanlar bile şaşkına dönecekler."  Tirmizi, Zühd 60, (2406.2407)


 

Öte yandan, sabredenler müjdelenmiştir:

Resulullah (SAS) buyurdular ki: "Bahtiyar, fitneden kaçınan kimse ile, belalarla karşılaşınca sabreden kimsedir. Ne mutlu ona!"  Ebu Davud, Fiten


 

Bir çeşmeden akan su 

Acı tatlı olmaya, 

Edeptir yermek bize

Bir lüleden sızarım


TYBBD Beylikdüzü Emniyet Müdürüne Ziyaret
YÜKSEK ENFLASYONDA EN BÜYÜK ETKEN..?
Çalık; Beslenme Saati ile Türkiye’de Örnek Olduk
Beylikdüzü İle Beijing-Daxing Havalimanı Kenti Kardeş Şehir Oldu
19 ilde 65 'Sibergöz'altı!
CHP'den Ortak Akıl Zirvesi...
Olta Balıkçılığı Yarışmasından Renkli Görüntüler
Özüduruk: Emekliler için adil ve makul iyileştirme zaruridir
Demirtaş, Beylikdüzü'nü Yıkacağız…
Maarif Platformu çalıştayı 29-30 Haziran'da başlıyor
KARYA FARMA HBX-ARGE İĞLEK SÜTÜ İLE YEPYENİ BULUŞLARA İMZA ATTI
ÖZER; HAYATIN YÜKÜNÜN BÜYÜK KISMI KADININ OMZUNDA, EMEĞİNDEDİR
CANiK, Adını Türkiye’nin “Sanayi Devlerine” Yazdırdı...
Metruk Binaların Yıkımına Başlandı…
Gençler ‘Benim Kentim Benim Geleceğim’ Dedi
Beylikdüzü İlaçlanıyor!
ÖZER, DEPREME KARŞI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN KIRMIZI ALARM VERDİ…
Çalık; İETT Heyetini Ağırladı
Şampiyon kızlardan Başkan Uysal'a ziyaret
Beylikdüzü “Aır Power Athletıcs Sporu”Nun Tarihine Geçti
Zam Pompaya Yansıdı!

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.