10.02.2025 09:27:00

37

Hüseyin ZORKUN

Futbol Terörüne Geçit Verilmemeli!

Haberci.tr - Futbol… Kimi için bir tutku, kimi için bir yaşam biçimi… Ama benim için hiçbir zaman sevilebilecek bir alan olmadı. Çünkü futbolun içine baktığınızda ne buluyorsunuz? Aşırı fanatizm, kirli oyunlar, şiddet, küfür, taşlı sopalı kavgalar… Spor denildiğinde aklımıza dostluk, kardeşlik ve fair-play gelmeli. Ama futbolda ne yazık ki nefretten, kavgadan ve şiddetten başka bir şey göremiyoruz.

Son yaşanan olay da bunun en acı örneklerinden biri… TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan Elazığspor - Vanspor maçı sonrası, Vanspor kafilesini taşıyan otobüs Elazığ’dan ayrılırken taşlı saldırıya uğradı. Sonuç: 3 yaralı, 3 gözaltı… Peki soruyorum, bu yaşananlar sporun neresinde?

Bu vahşeti gerçekleştiren futbol teröristlerini en ağır şekilde kınıyorum! Bu ahlaksızlık, bu çirkinlik cezasız kalmamalı. Saldırıyı gerçekleştirenler yalnızca gözaltına alınmakla kalmamalı, aynı zamanda en ağır cezalarla karşı karşıya bırakılmalı. Öyle bir ceza verilmeli ki, bundan sonra hiçbir fanatik bu tür bir eylemi aklının ucundan bile geçirememeli.

Ayrıca bu tarz vandallık yapanların ömür boyu tüm spor salonlarından, statlardan ve müsabakalardan men edilmesi gerekiyor. Çünkü bunlar sporcu değil, taraftar bile değil! Bunlar, tribünlere ve sahalara sızmış birer şiddet yanlısı provokatörler!

Futbol Bir Eğlencedir, Şiddet Değil!

Unutulmamalıdır ki spor, bir oyun, bir yarış, bir mücadele ve bir başarı hikâyesidir. Kazanmak da vardır, kaybetmek de… Bunu olgunlukla karşılamak gerekir. Ama maalesef centilmenlik ve sportmenlik herkese nasip olmuyor.

Geçmiş olsun Vanspor… Ama bu sadece Vanspor’un değil, Türk sporunun kanayan bir yarasıdır. Eğer bu olayın üstü kapatılırsa, eğer caydırıcı cezalar verilmezse, yarın başka bir şehirde, başka bir takımın başına aynı şeyler gelecek. İşte bu yüzden futbol terörüne karşı herkes sesini yükseltmeli!


Kaymakam Hersanlıoğlu'ndan Vatandaşa Açık Hat Hizmeti
İzsiz’den Vefa ve Birlik Vurgusu…
Karla Etkin Mücadelede Sosyal ve Sağlık Hizmetleri
Erdoğan, Endonezya’da Resmi Törenle Karşılandı
Eğitimde Devrim Zamanı: Zorunlu Eğitimin Yıprattığı Sistem ve Çözüm Yolları
İstanbul'da 9 belediyeye operasyon! 10 gözaltı
Toplam ciro yıllık yüzde 41,3 arttı
Ankara'da üniversite öğrencilerine destek
Balıkesir'in 100 projesi 2025 yatırımında
Orta Karadeniz ve İç Anadolu'da 'kar' uyarısı!
Sahte kanser ilacı 'Hücre'si çökertildi!
İŞKUR Ocak'ta 107 bin 582 kişiyi işe yerleştirdi
Malezya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora beratı
Manisa'da Nisan'dan bu yana 260 etkinlik düzenlendi
Azerbaycan ve Gabon ile milletlerarası anlaşma 'Resmi'leşti
2 üniversiteye yeni fakülte kuruldu
22 ilde Jandarma 'Kıskaç'ına 24 tutuklama!
Sakarya Büyükşehir’in dev adamları seyircisi önünde kazandı
Milletvekili Alkayış: Cumhurbaşkanımız, Adıyaman için güven ve umut kaynağıdır!
TBMM'nin gündeminde bu hafta neler olacak?
Nilüfer Belediyespor'dan Beşiktaş galibiyeti

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.