23.05.2018 16:30:02

3834

Dilşat CEVHER

Ha Geldi, Ha Geliyor Derken, Gidiyor..!

Hızlı kayıt halinde geçen yaşantımızda kovalamaca dan ibaret biten günlerimizin ardından "ha geldi ha geliyor"  diye beklediğimiz bereket ve rahmet ayı bu yıl da nihayet geldi çattı çok şükür.

 

Ramazan deyince ilk aklıma gelen çocukluğumda hafızama kazınan dikdörtgen şeklinde evimizin müstakil bahçesinde her akşam kurulan iftar sofralarında koşuşturmaca içinde geçen o tatlı telaş halinde sevinçten saçlarımın her zıpladığımda ağaçlara değecekmiş gibi mutlu olduğum günlerde o sofranın etrafında dolanarak "ben de yardım edeceğim" dediğimi 5-6 yaşlarımdaki sülüetim gelir aklıma...


O yaşlarda alışılmışa gelen büyüklerle bir arada olmak, beraberce paylaşarak hayatı sevgi çemberi içinde yakalamaya çalışırken  büyüklerin " bu yıl da bereketiyle geldi Allah sağlık versin." deyişleri değişmeyen tek gerçek kelime ve geleceğe köprü ile bağlayan bir değer bütünüdür.

 

Nerde o eski Ramazanlar denildiğinde aslında nerde o sıcacık manevi duygular, gözlerin içten içe dudaklara gerek kalmadan gülmesiyle her şeyin anlaşılabildiği güven duygusunu arıyoruz aslında Ramazanlarda...


Aslında bize düşen Allah' ın bizlere nakşettiği kendinden bir parçayı kalbimize dokuduğu sevgi duygusunu şartsız koşulsuz kabul etmekle başlıyor insaniyet duygusu.


Bu duygu ile paylaşmak vermek bir bütün olduğunu hissederek şükrederek komşu, akraba, eş, dost, canlı olan her şey de buluşmaktır aslında.


Bizi ayakta tutan sevgi ve beraberlik içinde olmak değil midir?

Aslında Ramazan duygusunu yaşamanın temelinde sevdiğimizi zannettiğimiz menfaatlerle süsleyerek çıkara dönen bu duygu sapmasının içinden çıkmaktır Ramazan...

 

Ne kadar çabuk geldi 1 ay nasıl da geçti dediğimizde içimizde yer alan boşluğu Ramazan ayının verdiği güzelliklerle doldurmak istiyoruz.


Bize düşen ne olursak olalım, Allah' ın katında yalnız ve yalnızca kalben içimizdeki çocuğu, paylaşım duygusuyla birleştirerek yaşatmayı denemenin tadına varılmayacak duygusu nasıl da rahatlatacaktır…


Biten günün ardından küçücük bir tebessümle  Ramazan-ı Şerifin maneviyatını her daim yaşamak dileklerimle...

 


Minik dostumuzun artık bir sahibi var
KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?
Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi
Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği
MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor
Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu
Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)
Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız
Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor
Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu
Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim
Travmaları Aşmanın Yolları..!
İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret
Gürpınar Sahili Düzenleniyor
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.