17.11.2021 15:48:12

2434

Nilüfer Albayrak

Herkesin Egosu İki Bacak Arası..!

Değerli okuyucularım uzun bir zaman sonra tekrar aranızdayım. Uzun bir araştırma yoluna çıktım. Malum sosyoloji ve insan psikolojisi yazıyorum. Kitaplarımda çoğunlukla toplumun içler acısı ve görülmeyen yönleri yansıtmayı tercih ediyorum. Okuyacağınız bu köşe yazımda yazmış olduğum bir kitabın bölümünden alıntıdır. Kitabımın adı “SABAHA KAVUŞAMAYANLAR” şimdiden iyi okumalar.

 

Toplum ve dünya nereye gidiyor. Çıkmış olduğum bu yolda bir kişinin hayatını yazmak isterken daha yirmi beş yaşında olamam rağmen gördüklerimin kâbus olduğuna inanmak istedim. Zaman zaman insanların hareketleri davranışları beni daha çok derine çekti, bilinmezlerin içinde yaşamaya başlarkenki o da ben bu yaşımda olmama rağmen, benden sonra ki neslin daha neler göreceğine şahit olabilecek miyim, sonra kaleme getirebilecek miyim bilmiyorum. Roman yazmak isterken yaşananları ele almak paylaşmak en acısı da okuyucu kısmın aktif olmaması beni bedbaht etmektedir.

Peki, beni içten etkileyen olay nedir? Sorusuna cevaben şudur ki; insanlık soyutlanıyor fakiri, zengini fark etmiyor. İzlenen dizilerde, filmlerde, şarkı sözlerinde, bile bel altı işleniyor. Çocuklar bile argo kelimeleri tercih ediyor, elit ailelerin çocukları öpüşmelere seyirci kalıyor. Sevgililer yetmiyor birde evliler eşlerini pazarlıyor, o da yetmiyor anasını peşkeş çektiriyor. Daha bilinmezlerin içinde kendilerini bile para karşılığında satıyor. İnsanlar mutluluğu bacak arasında sanıyor.

Nedeni çok basit aslında insanlar çektikleri kredi borçlarıyla araba alıyorlar, ev alıyorlar, iş kuruyorlar delik biraz açılıyor sonrasında ödemeye gelince zaten nasıl olsa kazanırız derken işler yolunda gitmiyor. E… malum ihtiyaçlarda bitmiyor, delik daha da büyüyor da büyüyor. Zengin ise parasıyla keyfini yaşarken satın aldığı her insanın özgürlüğü üzerinde bile bacak arasını gösteriyor. Zam da zam olunca onlar daha da kazanıyor.

Nasıl olsa delik büyüyor diye artık hakkıyla yaşamayı tercih etmiyorlar. Mutluluğu sadece bacak arasında aramaya koyuluyorlar. Sonra ne mi oluyor? Aldatmalar çoğalıyor, çocuk istismarcıları çoğalıyor, kadın tacizcileri, hayvan sapıkları, sübyancı takımları vs. vs. vs…

 

 

Romanın kahramanı Volkan’ın kitabında yazdığı bir bölüm…

 

Yazar; nilTyum (Nilüfer ALBAYRAK)


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!
Üner’den Bir Günde İki Açılış…
BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR
Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim
Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”
MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK
VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...
Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu
ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama
KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!
YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”
Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)
Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi
Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı
Alper Taban'a sevgi seli
Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!
Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı
Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı
Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim
Emine Seçkin, Paris 2024 Olimpiyatları'nı garantiledi
Artvin Borçka sahil yoluna bağlanıyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.