8.03.2025 13:28:00

Nezir Karayün

Kadın, Ailenin ve Toplumun Temelidir…

Kadın, insanlığın en kıymetli emanetlerinden biridir. Yüce dinimiz İslam, kadına büyük bir değer atfetmiş ve onu hayatın her alanında saygın bir konuma yerleştirmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Sizin en hayırlınız, ailesine en iyi davrananınızdır” buyurarak kadınlara karşı nasıl bir tutum sergilememiz gerektiğini bizlere göstermiştir.

Kadınlarımız, Değerlerimizin Temelidir

Kadın, bir anne, bir eş, bir evlat olarak toplumun en önemli yapı taşlarından biridir. Onun sevgisiyle büyüyen nesiller, ahlaklı ve erdemli bireyler olarak topluma kazandırılır. Annelik, cennetin ayaklarının altına serildiği yüce bir makamdır. Efendimiz (s.a.v.), annelerin hakkını üç kez vurgulayarak, onların saygınlığını en üst seviyeye taşımıştır.

Kadınlar sadece aile içerisinde değil, iş hayatında, eğitimde ve toplumsal gelişimde de aktif rol oynamalıdır. Hz. Hatice (r.a.), ticaret hayatındaki başarısıyla, Hz. Aişe (r.a.) ilmi derinliğiyle Müslüman kadınlara örnek olmuştur. Bugün de kadınlarımız, kendi değerlerini koruyarak ve İslami hassasiyetleri gözeterek toplumun her alanında başarılı olmalıdır.

Kadına Şiddet Ve Ayrımcılığa Yer Yoktur

Ne yazık ki günümüzde kadınlara yönelik haksızlıklar ve şiddet olayları hâlâ devam etmektedir. Oysa ki İslam, kadına en büyük merhameti göstermiş ve ona her zaman değer verilmesini emretmiştir. “Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir” buyuran Peygamberimiz (s.a.v.), onların incitilmemesi gerektiğini özellikle vurgulamıştır.

Bir toplumun huzuru ve bereketi, kadınlarına verdiği değerle doğru orantılıdır. Kadınların haklarını korumak, onların onurunu ve güvenliğini sağlamak, hem insani hem de İslami bir vazifedir. Unutulmamalıdır ki bir toplum, kadınlarına verdiği değerle yücelir.

8 Mart'ı Değerlerimizle Kutlamak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, Batı kaynaklı anlayışların dayatmalarından ziyade kendi inanç ve kültürel değerlerimiz çerçevesinde değerlendirmeliyiz. Kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermek sadece bir günün meselesi değil, hayat boyu sürecek bir sorumluluktur.

Bugün vesilesiyle tüm kadınların değerinin bilindiği, şefkat ve adaletin hâkim olduğu bir toplum temenni ediyorum. Annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, onlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Hoşça kalın Dostça Kalın…


Orman Yangınlarına Müdahale Süresi Rekor Seviyede Kısaldı!
Yesevi Hareketi Derneği'nden Ziyaretler
Edirne Valisi Yunus Sezer'den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı
Özel’den Sahipsiz Hayvan Yasasına Revizyon Çağrısı
Halk Sağlığı İçin Kasap Denetimleri Artırıldı
BM Güvenlik Konseyi'nde Reform Çağrısı
Beylikdüzü Yakın Savunma Sporlarıyla Dünya Sahnesinde
Emniyet Binası Projesi İncelemelerden Geçti
Vali Gül, Esenyurt’ta Binlerce Vatandaşla Buluştu
Ramazan Sofraları Avcılar’da Binlerce Kişiyi Buluşturuyor
Genç Yetenekler Türkiye Şampiyonası İçin Sahada
PTT'den yeni hızlı sistem... Projenin ilk ayağı Bursa'dan başladı
Bakan Bolat: Kent lokantasına değil, Vedat Milor'a soruldu!
TOFAŞ - Darüşşafaka Lassa maçı bı̇letlerı̇ satışta
İstanbul TEM Otoyolu'nda araç yangını
Ramazan ayında vatandaşa eşek eti yedireceklerdi
Erkekleri araba, kadınları kıyafetle etkiliyorlar
Genç sanatçılar! Bu yarışmalar kaçmaz!
MEB'den müfredat dışı eğitim ve tahta renkleri ile ilgili açıklama
İkinci elde bayram hareketliliği başladı
Türkiye'nin kendi enerjisini üreten ilk yerli barç gemisi kullanımda

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.