15.12.2020 12:26:16

1258

Mehmet TAZEOĞLU

Karar Vericilerin Tuzu Kuru Olmaması Lazım!

Nasrettin Hoca’ya sormuşlar: “Hocam gözüm çok ağrıyor ne yapayım?” Hoca: “Valla ne diyeyim benim dişim ağrıyordu, çektim çıkardım!” demiş. PANDEMİ İLE MÜCADELE VE TEDBİR KARARINA “KARAR VEREN KARAR VERİCİLER” (Bilim kurulu, ekonomi yönetimi vb.) ASGARİ ORANDA “AŞ” “İŞ” “EKMEK” “KİRA” “MAAŞ” ve “ÇALIŞAN PERSONEL SORUMLULUĞU” taşıması ve DERDİYLE DERTLENMESİ GEREKİR! Yoksa “EVDE KAL TÜRKİYE” tedbiri kulağa da hoş geliyor, uygulaması da kolay elbet...

 

Milyonlarca memur evinde otursa da (Çalışanlar müstesna) maaşları hesaplarına eksiksiz yatıyorken, özel sektörde çalışanların ve esnafın durumu göz önüne alınarak karar verilmelidir. Yapılan güzel şeyleri ve destekleri görmezden gelemeyiz elbet ama sıkıntılar kapı arkasına veya hasır altına süpürülüyor gibi bir durumu iyice gözlemlemek ve Allah korusun bir travma oluşturmadan tedbir almak da karar vericilerin gözleminde ve basiret alanında olmalıdır.

 


Çünkü eğer bu Covid-19 illeti KÜRESEL BİR OYUN ve belli mihrakların komplosu ise, ki her haliyle öyle gözüküyor; daha uzağa tutulan PROJEKSİYONLARLA, hayatı dumura uğratmadan tedbirler alınmalıdır. Aksi halde Nasrettin Hocanın ağrıyan dişin çektirilme tedavisini ağrıyan göz için de tavsiye etmesi gibi yanlışlar da yapabiliriz... Ve bunu ilerleyen zamanda böyle fıkra gibi de anlatamayız; zira Avrupa’da ekonomisi güçlü ülkeler bile bu illete karşı kırmızı alarm vermiş durumdalar.

 


Tedbir önemli, hatta çok önemlidir. Eğitim konusu belki de konuşulan konulardan hatta ekonomiden de önemlidir. AVM’lerde, toplu taşımalarda, üretim yapan fabrikalarda, hatta dizi ve sinema sektöründe Pandemi tedbirlerine uyarak” yaşamın devam etmesine karşılık; eğitim yuvalarının kapalı olması çok düşündürücüdür. Onlar da pekala kapasitesinin yarısı ya da üçte bir oranında faaliyetlerini sürdürüp hiç değilse heyecanın ölmemesini saklayamazlar mı?

 


DEMEMİZ O Kİ; KARAR VERİCİLERİN TUZU KURU OLMAMALI, DAMDAN DÜŞENLERİN DE SÖZLERİNE KULAK VERİLMELİDİR!
2020’yi buruk bir şekilde uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde; tez zamanda bu illetten kurtulmak, 2021’i daha sağlıklı ve daha mutlu karşılamak ümidi ve duası ile kalın sağlıcakla!
 


Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız
Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor
Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu
Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim
Travmaları Aşmanın Yolları..!
İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret
Gürpınar Sahili Düzenleniyor
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu
Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi
ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni
Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye
TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası
İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...
Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar
Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması
Bayramı gönüllerince kutladılar
Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti
Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!
Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da
ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI
Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.