27.09.2022 18:18:00

989

Şirvan YÜCEL

Masumiyet Anı

 

"Masumiyet Anı Nedir? Bu sorunun cevabını Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk, cevabı sizlerle de paylaşmak istedim. 

 

Geçmişte edinilmiş dünyevi bilgileri devreye sokmadan, yorum yapmadan, değerlendirmeden, yargılamadan, doğrulamadan, hata aramadan, mantık yürütmeden vs. dinlemek.

 

O zaman dinleyen ve bilgelik arasında oluşabilecek dünyevi bilgi duvarı kalkar. Bu durumda birey bilgelikle dolaysız bir bağlantı kurar ve birlik hâline gelir. Zira birey masumiyet anında saf bilmeme hâlinde olduğu için yorum yapmaz.

 

Çünkü masumiyet içinde olan insanın dünyevi düzeydeki ön bilgileri, yargıları, karşılaştırmaları, ölçü değerlendirmeleri, sonuçları vs. olmamaktadır. Bu nedenle gerçek ile aranızdaki duvarı kaldırmak için burada aktarılan bilgeliği yağmurun sesini dinler gibi dinleyin.

 

Birey eleştirmek için değil, bilgelik akışında olmak için dinlemelidir. O zaman insan masumiyet anının tadını çıkan ve masumiyet müziğini duyar. Bu nedenle masumiyet bilgeliğini anlamak için değil, yaşamak için dinleyin.

 

lşte o zaman masumiyeti içersiniz ve sarhoş olursunuz. Masumiyet sarhoşluğundan daha keyifli bir şey yoktur. Fakat eleştirici zihin keyif almak için değil, irdelemek için dinlemekte ve masumiyet anını kaçırmaktadır.

 

Dünyevi bilgi biriktiren zihin masumiyetini kaybeder ve masumiyet müziğinin güzelliğini iskalar. Masumiyetten yoksun zihin olumlu sonuçlara varsa bile masumiyet anim kaçınır ve masumiyetten yararlanamaz.

 

Masumiyet anını yakalamak için birey hiçbir dünyevi bilgiye başvurmadan, bu bilgiyi anımsamadan, ona dayanarak yargılamadan, değerlendirmeden, yorum yapmadan, eleştirmeden vs. masumiyet anında kalmalıdır."

 

Kaybedilen Masumiyetin geri kazanılması dileğiyle...

 

Mutlu okumalar olsun.

 

 

 


Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız
Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor
Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu
Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim
Travmaları Aşmanın Yolları..!
İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret
Gürpınar Sahili Düzenleniyor
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu
Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi
ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni
Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye
TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası
İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...
Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar
Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması
Bayramı gönüllerince kutladılar
Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti
Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!
Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da
ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI
Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.