1.05.2020 18:36:09

2796

Buğra BORA

Ne Olacak Bu Liglerin Hali!

Öncelikle, uzun bir aradan sonra tekrardan yayın hayatıma başlamanın mutluluğunu yaşadığımı belirtmek isterim. Malumunuz dünya zorlu bir süreçten geçiyor, her asırda olduğu gibi yine asrın 20’li yıllarında ağır bir pandemi sınavından geçiyoruz. 1720 Marsilya Salgını, 1820 Kolera Salgını, 1920 İspanyol Gribi ve bu sefer ki ise koronavirüs adıyla bilinen COVİD-19. Bu pandemilerin her birinden milyonlarca insan etkilendi. Tarih boyunca pandemilerin 20’li yıllara denk gelmesi tevafuk mudur bilmiyorum ama ülkemizin ve dünyamızın bu korona illetinden bir an önce kurtulmasını diliyorum. 

Konumuza gelince malumunuz korona illeti, her alanı olduğu gibi spor müsabakalarını da etkiledi. 2020 Tokyo Olimpiyatları, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve daha birçok müsabaka 2021 yılına ertelendi. Fransa Başbakanı insan sağlığının spordan daha üstün olduğunu savunarak liglerin tamamen iptal edildiğini açıkladı. Ülkemizde de; önce 12 Martta müsabakaların seyircisiz oynanması kararı, 19 Martta ise spor müsabakalarının tamamının ertelendiği yönünde karar alınmıştı ve halen bu karar uygulanmaya devam ediyor. Kulübünden başkanına, antrenöründen oyuncusuna, malzemecisinden taraftarına kadar herkes merak içinde. Bir çok oyuncu ve antrenör ülkesine geri döndü.

Bu konuda, Gençlik ve Spor bakanımız Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanımız Nihat ÖZDEMİR, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) başkanımız Hidayet TÜRKOĞLU, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) başkanımız Akif ÜSTÜNDAĞ defalarca videokonferans yöntemiyle toplantılar düzenlediler. Pandemi süreci ve liglerin durumu üzerinde detaylı çalışmalar yapıp, seçenekleri masaya yatırdılar. Olası bir lig iptali durumunda ise Federasyonların içinde en şanslı ve en az etkilenecek olanının Voleybol Federasyonu olduğunu belirtmek isterim. Çünkü voleybolda normal lig sezonu tamamlanmış, sadece play off (yükselme) ve play out (ligden düşme) müsabakaları kalmıştır. Bu konuda Sayın ÜSTÜNDAĞ bağlandığı canlı yayınlarda çözüm için alternatif planlarının bulunduğunu ve hatta gerekirse gelecek sezona özel olarak hiçbir takımımızı mağdur etmeyecek şekilde liglerdeki takım sayılarının artırılabileceğini bile düşündüklerini belirttiler. Bu haber kamuoyunda sevinçle karşılandı. Voleybol federasyonuna takım sayısının artırılması önerisinin ilk resmi talebi Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde görevli olan Akademisyen Hakan BİLİCİ’den gelmiş olsa da, voleybola destek vermek için kurulan ve yakinen takip ettiğim “Voleybolege”, “voleybolunnabzı” gibi facebook sayfaları, onlarca kulüp, yüzlerce oyuncu, binlerce taraftar da bu sürece azami oranda destek verdiler. 

Voleybol Federasyonu başkanının bahsettiği üzere federasyonun alacağı bu basit karar korona salgınından camianın sezonu neredeyse hasarsız atlatmasına ve 2. Lig takımlarının bile hakkının zayi olmasına mani olacaktır. Karar aynı zamanda voleybol camiasını tatmin edecek ve Türk voleyboluna katkı sağlayacaktır. Pandemiden sonra ise, camianın içinden gelen voleybol federasyonu başkanının ileri görüşlülüğüyle krizi fırsata çevirdiği hafızalarda kalacaktır. Çünkü bu sayede üst liglerde takım sayısı artacak, voleybol hak ettiği değere biraz daha yaklaşacaktır.  Diğer federasyonların bu kadar şanslı olduğunu söylemek maalesef mümkün değil, mesala TFF’nin süper lig takımlarının sadece ligde bile 8 hafta maçları eksik durumda. Bu durum TFF’yi içinden çıkılamaz bir duruma sokuyor. Maalesef, TBF’nin de durumu çok farklı ve parlak değil. 

İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları tatil edilerek dönemi tamamen kapattılar. Spor camiasından da güzel haberlerin gelmesini beklemekteyiz. Çünkü; Spor ve eğitim gibi çok önemli iki temel ihtiyaç bile insan sağlığından daha önemli değildir.

Spor camiası merakla liglerin akıbetini bekliyor. Her birey kendine ve/veya yakınındakine sloganlaşan bu soruyu sormaktan kendini alıkoyamıyor. 

Sahi, NE OLACAK BU LİGLERİN HALİ? 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşça kalın…

Saygı ve Sevgilerimle…

BUĞRA BORA

 


KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?
Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi
Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği
MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor
Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu
Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)
Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız
Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor
Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu
Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim
Travmaları Aşmanın Yolları..!
İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret
Gürpınar Sahili Düzenleniyor
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu
Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.