5.10.2024 15:56:00

28

Mustafa KAPLAN

 

ÖNCE CAN SONRA CANAN


Misal ormanda yürüyen bir kişi, bir kurt'un saldırısına uğrasa, bir ayı da kurt'a  diyelim...Selamet-i vücut için o kişinin aralarında çekilip, bir köşede gizlenmsi, yahut olay mahalinde tabana kuvvet kaçması daha mantıklı değil midir..?

O iki canavarlardan biri diğerini yenince, illaki yenen taraf yorulup, o da takattan düşecektir. Burada o kişinin bir tarafgirlik duygusuna  kapılıp, varlık arz etmesi; aynı  pozisyonda öznel statü belirlemesi olası bir tehlike için bir sebep teşkil etmez mi?

Sözüm ona, bugünlerde İsrail'in İran'a Lübnan'a ve Suriye'ye tasalluttu ile ilgili haberlerle; bizimkilerin de bu yönde  verdikleri söylem ve demeçlerle yatıp kalkıyoruz...

Elbette sınırlarımıza yakın muhtemel bir savaşın bizi dolaylı, dolaysız etkileyebileceği ortada... Ama şu an ülkemiz için henüz bir savaş söz konusu değil iken, olası bir savaştan bahsetmek henüz erken bence .

Onca sorunlar varken, bir yandan neyin nesi olduklarını bilemediğimiz yabancı konuklar , bir yandan müzmin illet gibi bir türlü kökü silinmeyen terör belası...Bunca dertler arasında  savaş naraları atmak bana göre belaya davetiye çıkarmaktan başka bir şey değildir. Yine de bizi yönetenler bu tür şeyleri, neyin ne olduğunu, neyin nereye varacağını  kuşkusuz bizden   daha iyi bilirler. Yazdıklarım sadece bir vatandaş olarak nacizane  sübjektif görüşlerimi yansıtır.

Gidişata göre elbette mazlumların yanında durup, zalimlere en sert ikazlar yapmak insani usul ve kaidelere göre gereklidir; ama bunu bir tehlikeyi vücuda getirmemek, en azından  minimize ederek her türlü stratejik hesaplar eşliğinde, o anki diplomatik ve  konjonktürel  şartlar göz önüne alınarak yapılmalıdır...

Politik her türlü hüner gösterip, her ne yapılacaksa mahfi sınırlar içinde yapılmalıdır. Öyle ulu orta sırf popülist bir statü kazanımı için "bakın bu cenkte biz de varız ha!!! " diye efelenmek bence şimdilik çok erken.

Biz önce ülkemizin içinde bulunduğu bu gözler önündeki olumsuz tabloyu , kirli havayı bir düzeltelim ; sonrasına Allah Kerim.

Onca Arap, İslam ülkelerinin  bu mezalime , soy kırıma gıkları bile çıkmazken;  bir tek Türkiyenin bu konuda tepki ortaya koyup, tüm bu olup bitenler için telin babında beyenatlar veriyor olması elbette gurur vericidir, benim demek istediğim ve dileğim, olası bir savaşın olabildiğince ülkemizi teğet geçmesi yahut uzağımızda cereyan etmesidir.

Gönül isterdi ki  savaşlar hiç olmasın, mazlumlar zarar görmesin. Çünkü savaş kan, gözyaşı, ölüm demektir.


5 Farklı Partiden CHP’ye 10 Bin Kişilik Rekor Katılım...
Milletvekili Özgün'den Esenyurt’a Destek Ziyareti
Ergin’den Kadın Meclisine Ziyaret…
Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir
Sofram’ın ünlü şefi Hüseyin Kankaya, 6’ncı kez MasterChef Türkiye’de
Altın Adam İle Gelen Yenilik Rüzgârı...
DÜNYACA ÜNLÜ YAZARDAN YENİ KİTAP, AFFETMEK...
Esenyurt’tan Türkiye’ye Barış Ve Kardeşlik Mesajı
Çalık; Doğayla İç İçe Bir Yaşam Alanı
Güner'e Esenyurt Belediyesi'nde kritik görev...
Abdullahoğlu; Esenyurt'taki STK'la Eşit Mesafede Olacağız
Aslolan Şampuanın Saçı Yıkaması Değil, Saç Kökünü Beslemesidir
Bozkurt; Yeniden Başkan Seçildi
Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı
Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var
İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı
'Gönül Elçileri' dünya sahnesinde
Türkiye Bisiklet Federasyonu yeniden 'Müftüoğlu' dedi
THY Şili'ye ilk kez sefere hazırlanıyor
Genç Viyadüğü ile Doğu ve Güneydoğu trafiği nefes aldı
Fenerbahçe UEFA Avrupa'ya galibiyetle başladı

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.