22.11.2017 18:14:56

2676

Doç. Dr. Vehbi Altunçul

 RESMİ İLK ÖĞRETMENİM

Saygıdeğer Beylikdüzü Gazetesi okurlarım, bugün sizler ile ilk Okula başladığım yıla ait bir anımı paylaşmak istiyorum. Şöyle ki, evet yıl 1960 rahmetli babamın TCDD yollarında ki Gar şefi görevi nedeni ile İstanbul’dan Erzincan ilinin Kemah ilçesine tayini çıkmış, aile olarak kara trenin bir vagonuna eşyalarımızı yerleştirmiş Kemah’ a sağ salim varmıştık. Yıl 1960 olduğu için 27 Mayıs ihtilalini de burada yaşamıştık. Evet kayıt işlemlerinden sonra okulumun açılışına resmi olmayan ilk öğretmenim olan babam ile ( rahmetli annemi de unutmamam gerekir) Lojmanda kaldığımız için, köydeki okulumuza yaklaşık 1 Km‘lik mesafeyi babam ile güle oynaya ilk okulumuza gittik. Yaşıtım olan çocuklar bir arada toplanmaya çalışıyorlardı. Bazıları ise anne ve babasından ayrılmak istemiyordu. Rahmetli babam çok önceden okulun önemi konusunda beni hazırlamış ve bilinçlendirmişti. O sırada bir genç adam, çocukları hizaya, sıraya sokmaya gayret sarf ediyordu. Ben de gayri ihtiyari ‘ amca benim yerim neresi’ demiştim. Henüz yanımdan ayrılmakta olan babam son ikazını yaparak, ‘ Amca değil, öğretmenim diyeceksin’ dedi ve yanımdan ayrıldı. Ogün dür, bu gün dür yüzlerce öğretmenim oldu. Hepsinden feyzler aldım. Çok şükür bu günlere geldim. Hepsine çok şey borçluyum. Aramızdan ayrılanları rahmet ile anıyorum. Yaşayanlara ise sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum


Bilinen odur ki, çocuklar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyümektedirler. Ailede süregelen eğitim süreci okul çağına gelindiğinde öğretmenler ile devam etmektedir. Okul çağına gelen her çocuk yine de desteğe muhtaç bir durum sergilemektedir. Öğretmenler evlatların aileden uzak olarak bulunmuş olduğu okul zamanlarında onların en büyük yardımcısı durumundadırlar. Sadece okuma yazma öğretmekle görevli oldukları halde, yine de büyük bir özveri ile onların her türlü sorunları ile yakından ilgilenerek, ikinci bir aile ortamının oluşmasını sağlamaktadır. Bu durum karşısında çocuk, toplumsal hayata daha çabuk adapte olarak, toplum içinde yer edinme duygusuna daha önce sağlamış olmaktadır. Tüm bu özveri gerektiren gayretlere ilaveten öğretmenler, verdikleri kaliteli eğitimle, yetiştirdiği bireylerde vatan ve millet sevgisi, erdem, fedakarlık, seviye, disiplin ve özgüven duygularının gelişmesini hızla sağlayıp, başarının hangi aşamalardan sonrasında geleceğini öğretmiş olmaktadırlar.


Kalkınmanın temel şartı olan eğitim ve öğretimin kalitesi bir toplumun dünya üstündeki yerini belirlemektedir. Bir milletin modern ülkeler seviyesine erişebilmesi eğitimin bilimsel yöntemlerle yapılması ile mümkündür. Kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olan uluslar, eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlardır.


Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının zirve noktasına ulaşmış olduğu bir gündür. Bu hususi güne anlam ve önemi açısından bakıldığında öğretmene gösterilen saygının aslına bakarsak topluma verilen değerin bir göstergesi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu bakımdan öğretmenler günü, özverili öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı elde eden mühim bir gündür. Bu önemli gün,24 Kasım 1928, Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Baş öğretmenliğini kabul etmiş olduğu gün olup, Bakanlar Kurulu tarafından da tescil edilmiştir. Ülkemizde 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.


Öğretmenlerimizin bu önemli günlerini tebrik ediyor, canı gönülden kutluyor, sağlıklı, mutlu nice öğretmenler günü kutlamalarını canı gönülden diliyorum.

 

 


MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor
Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu
Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)
Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız
Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor
Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu
Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim
Travmaları Aşmanın Yolları..!
İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret
Gürpınar Sahili Düzenleniyor
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu
Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi
ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni
Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye
TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.