21.02.2018 18:45:57

2922

Mehmet Fatih YILDIRIM

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısındaki konuşmasında 50 + 1 değil en az 60 oy alacağız dedi.

 
Tamam, 60 dedi ama acaba başta kendisi olmak üzere dinleyenler inandı mı acaba? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasıyla bir özelliğini de bu sayede öğrenmiş olduk. Matematik konusunda bir hayli zayıf olduğu aşikâr.

 
Şimdi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na soralım.
•    Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde 52 oy aldığına göre 2019’daki seçimde MHP ile ittifak kuracağından en kötümser 10   oy daha geleceğini düşünürsek Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın oyu ortalama da 62 eder. Bu sonuca göre acaba Kemal Kılıçdaroğlu 60 oy oranını alacağız derken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına mı bu açıklamayı yaptı?

 
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının aslında içi boş olsa da arkası boş değil. Çünkü kendi seçtiği delegeleri ile ‘’çok demokratik’’ bir zeminde gerçekleşen kongreden yeni çıkmış ve ciddi anlamda parti içinde muhalefet ile karşı karşıya kalmıştır.
 
Halen Muharrem İnce çalışmalarına devam ediyor ve Tüzükte değişiklik yapılması için ciddi anlamda kamuoyu oluşturmaktadır. CHP tabanı rahatsız ve 2019’da kaybedeceklerini bugünden bas bas bağırarak dile getiriyor Kemal Kılıçdaroğlu’nun çekilmesini istiyorlar.Bu durum karşısında Kılıçdaroğlu parti içi muhalefeti susturmak ve zaman kazanması gerekmektedir.

 
Bunun yanında HDP ile yan yana anılmaktan rahatsız olan CHP tabanında Afrin Operasyonu ile alakalı CHP Yöneticilerinin de yaptığı acıkmalar bardağı taşıran son damla oldu.

 
Bu durumda tek çare vardır. İnsanları elinizde tutmak için yapabileceğiniz en iyi şey UMUT dağıtmaktır. Kılıçdaroğlu seçmenlerine ve Parti içine aslında mesaj veriyor ve koltuğunu korumaya çalışıyor.Biz kazanacağız beni destekleyin diye Umut dağıtıyor.

 
Ama bir CHP’li yönetici de demiyor ki  ya kardeşim 60 oy alacaksak ve kazanacağımıza bu kadar inanıyorsak sen neden çıkıp ADAY OLMUYORSUN?
Ya da Sayın Genel Başkan 60 oy alacağız diyorsunuz ama  en kötü senaryoda dahi mu Cumhur İttifakı   55 lerde oy alır, nasıl bir hesap yaptın ? Bu hesapta SSK Genel Müdürlüğündeki hesaplara benzemiyordur İnşallah diyemiyor.

 
Ayrıca kazanacağına bu kadar inanan bir Genel Başkan  Muharrem İnce’ninde teklif ettiği  seçim kaybeden Genel Başkan istifa etsin maddesini neden kabul etmiyor?

 
Biz 60 oy alacağız biz kazanacağız diyen bir Parti Lideri bu maddelere de karşı çıkmaması lazım değil mi ?
Aslında eylemleri ile söylemleri birbirini tutmayan Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının meali şudur; 2019’da Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin 1. Başkanıdır ve en az 60 İle seçilecektir.
 

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor
Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu
Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)
Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız
Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor
Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu
Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim
Travmaları Aşmanın Yolları..!
İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret
Gürpınar Sahili Düzenleniyor
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu
Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi
ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni
Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye
TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.