Artvin Borçka sahil yoluna bağlanıyor

Artvin Borçka sahil yoluna bağlanıyor

26.03.2024 17:51:06 130 0
Artvin Borçka sahil yoluna bağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren hattını Karadeniz'e bağlayacak Ankara-Kırıkkale-Çorum hızlı tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını bildirerek, Çorum ile Samsun Hattı projesine ise gelecek yıl başlayacaklarını açıkladı.

ARTVİN (İGFA) -Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bir dizi temasta bulunmak üzere Artvin'e geldi. AK Parti Borçka İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara seslendi.

Türkiye'nin her yanında birbirinden önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, "“Ona rağmen bazı şehirlerimizde bazı ihtiyaçları belli bir seviyeye getirdik. Ancak daha beklediğimiz raddeye getiremedik. Ne yazık ki bunlardan biri Artvin ilimiz oldu”" dedi.

“Hopa’'da köprü inşaatını Haziran ayında bitireceklerini belirten Uraloğlu, Doğu Karadeniz'in zor coğrafi koşullara sahip olduğunu dikkati çekerek, "Artvin'de zorluk seviyesinin ise daha da arttığına işaret etti. Uraloğlu, “Bu coğrafyayı bekleyen sizlere bizim de görevimiz hizmet etmek. Bazen bazı yaptığımız işler o günün ihtiyaçlarını karşılıyor. Gelişen, değişen ihtiyaçlara göre oranın yeniden ele alınması gerekebiliyor. Artvin'de de Borçka'da da bu tür bazı işlerimiz var. Hopa'da bir köprü inşaatımız var, sizler de biliyorsunuz birazcık uzun sürdü ama inşallah haziran ayında bitirmiş olacağız. Dere yatağı, zemin zorluğu sıkıntıları olduğundan uzadı ama inşallah bitireceğiz”" diye konuştu.

BORÇKA DENİZLE BULUŞACAK

Borçka'ya doğru devam eden önemli projelerin olduğuna da dikkat çeken Uraloğlu, yakın zamanda yeni ihalelere çıkacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, "“Yani Borçka'ya kadar geri kalanın tamamını ihale etmiş olacağız. Dolayısıyla bu yolu bitirdiğimizde Borçka'nın sahile olan ana bağlantısını inşallah sizlerin gündeminden çıkarmış olacağız”" dedi. Macahel Geçidi'ne de değinen Uraloğlu, projeyi onayladıklarını ve proje kapsamında yaklaşık 6 kilometrelik bir tünelin yapılacağını söyledi.

Tünel kapsamında ayrıca kaçış tünelinin da yapılmasının gerektiğine işaret eden Bakan Uraloğlu, "“Şimdi oranın yatırım programına alınması sürecindeyiz. Macahel'deki muhtarlarımız bir heyet olarak gelmişti ben Genel Müdürken. Konuşmuştuk, projeyi hızlandırmıştık. Oradaki mevcut şartları tekrar gözden geçirdiğimizde bu 6 kilometrelik tünel, 4-5 kilometrelik de bağlantı yolunu yatırım programına aldırmakta biraz zorlanıyoruz. Malum biliyorsunuz bir deprem yaşadık. Ondan önce pandemi yaşadık, bu zorluklar var. Arkadaşlarımız orada tünelli bir alternatif üzerinde çalışıyorlar. Sizlerin de görüşünü alarak, Artvin'in yöneticilerinin hepsinin görüşlerini alarak orayı daha yapılabilir kılarsak inşallah onun da projesi uzun zaman almaz. Hızlıca bitirir, hemen onu da yatırım programına alır yürürüz diye düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte de inşallah yapım çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, hizmet getirmek için çalıştıklarını vurgulayarak “Bizim işimiz size hizmet edebilmek, daha iyi şartlarda hizmet edebilmek. Dün yetenin bugün yetmez olması da normaldir. O anlamda biz de üzerimize düşeni inşallah beraberce yapacağız”" diye konuştu.

HOPA-BORÇKA YOLU’NA YENİ PROJE GELİYOR

Rize-Artvin Havalimanı’nın geçen yıl 1 milyonu geçen yolcu trafiğimiz olduğuna da dikkat çeken Uraloğlu, haftalık sefer sayısının 65'’e ulaştığını söyledi. Bakan Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nın günlük ortalama 10 uçak seferi düzenlediğinin altını çizerek, yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini kaydetti. Karadeniz Sahil yolundan Hopa’dan Borçka’ya araçla geçtiklerini belirten Uraloğlu, "“Oradan bu tarafa istediğimiz standartta olmayan bir yolumuz var. Borçka’dan Artvin’e doğru geldiğimizde orada geçmişte önemli bir bölümünü DSİ’nin barajlardan dolayı yol var. Orada bazı sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Standardın istenileni karşılamadığını görüyoruz. Orada da mevcut yolu masaya yatırıyoruz, proje çalışmasını başlatıyoruz. Proje çalışmasının bitiminden sonra ne gerekiyorsa planlayacağız ve program dahilinde hayata geçireceğiz”" dedi.


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.