İnegöl'de Mevlana Camii dualarla açıldı

İnegöl'de Mevlana Camii dualarla açıldı

YAŞAM 10.02.2024 09:34:44 191 0
İnegöl

Huzur Mahallesinde mahalle sakinlerinin organizasyonu, Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi ile hayırseverlerin desteğiyle ile 1 buçuk yıl gibi kısa bir süre yapımı tamamlanan Mevlana Camii, bugün Cuma namazında yapılan dualarla ibadete açıldı.

BURSA (İGFA) - Huzur Mahallesi Atatürk Caddesinde mahalle sakinlerinin kurduğu ve Başkanlığını Mahalle Muhtarı Mehmet Salih Dayan’ın yaptığı Mevlana Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde vatandaşların ve hayırseverlerin katkılarıyla hayata geçirilen Mevlana Camii, bugün Cuma namazı öncesi dualarla ibadete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöl Belediyesi’nin de çevre düzenlemeleri ve çeşitli yapım işleri ile destek verdiği camide kılınan ilk namaza ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

MEDRESE PROJESİ BAŞLAYACAK

2022 yılında temeli atılan ve 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan, 1640 m2 alan içerisinde 350 m2 zeminde yapılan caminin açılış törenine protokol üyeleri de katıldı. Cuma namazı öncesi yapılan mini törende, Cami derneği ve mahalle sakinleri adına AK Parti Meclis Üyesi Mahmut Özkan kısa bir selamlama konuşması yaptı. Özkan, “Huzur Mahallemizin sakinlerinin yaptıkları hayırlar devam ediyor. 2012-13 Yeşil Cami, 2018-19 Selahattin Eyyubi Camii, 2023-24 Mevlâna Camisini yaptık. Bunların yanında imam evleri, taziye evi ve kuran kursları yaptık. Bu süreçte bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’a teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl da bir medrese projemiz var. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“CAMİLER HAYATIMIZIN MERKEZİNDEKİ YAŞAM ALANLARI”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da güzel bir günde güzel bir açılış icra edildiğini ifade ederek; “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Huzur Mahallemizde nüfus artıyor, beraberinde ihtiyaçlarımız da ortaya çıkıyor. Bu alanda da güzel bir eser kazandırılmış oldu. Destek ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Pek çok hayırsever var bu işe ortak olan. Biz de İnegöl Belediyesi olarak karınca kararınca destek olmaya çalıştık. Geçmişteki binanın yıkımından temel kazımına, dolgusuna, çevre düzenlemesine varana kadar destek olmaya çalıştık. Bizim yerimizde kim olsa aynısını yapacaktı. Camilerimizin bizim hayatımızın merkezindeki yaşam alanları. Ecdadımız da bunu böyle yapmış. Şehirlerin, mahallelerin kalbine camileri, medreseleri, kuran kurslarını yerleştirmiş. Hayat buralardan başlamış. Bizler de destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TEMELİNİ ATTIK, AÇILIŞINI DA YAPMAK NASİP OLDU

Son olarak kürsüye gelerek konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan ise “Çok güzel bir duygu yaşıyorum şu anda. Buranın temelini birlikte attık, çok kısa sürede de açmak nasip oldu. Muhtarımız, Dernek Başkanımız, Meclis Üyemiz, Belediye Başkanlarımız, desteği olan kim varsa Allah razı olsun. Camiler bizim hayatımızın merkezidir. İnşallah bu güzel eserin burada yükselmesi kadar kıymetli olan manasına uygun olarak içinin her daim dolu olmasını, burada yapılan duaların kabul olmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde caminin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra ilk Cuma namazı kılınarak cami ibadete açıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk olan usta oyuncu Derya Alabora, 1983’de evlendiği Uğur Yücel ile 30 yıl önce evleri ayırdıklarını ama hâlâ boşanmadıklarını itiraf etti.

Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi..!

Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu bitişiğindeki inşaat çalışmasında kullanılan kule vinç öğrenciler açısından risk oluşturunca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti.

BAŞKAN ÖZER MUHTARLARLA BULUŞTU

Özer, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Bu anlayışla çalışmalıyız” dedi.

Maarif Platformundan Müfredat Çağrısı

.

Çalık: Gençlerimize Hak Ettikleri Değeri Vermeye Kararlıyız

Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, gençlerimize hak ettikleri değeri vermeye kararlıyız. Onların umutlarını, hayallerini başka memleketlerde aramalarını istemiyoruz. 19 Mayıs ruhu, her yaptığımız işte bize ilham oluyor” ifadele

Yanardağ, Okurlarıyla Buluştu

Konuşmasında geçmişten günümüze uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini de değerlendiren Yanardağ, söyleşisinin ardından BAKSM’de kitaplarını Beylikdüzülü okurları için imzaladı.

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.