Kadıoğlu’dan Dikkat Çeken Sesleniş!

Ak Parti İstanbul 3. Bölge 8. Sıra milletvekili adaylığından çekilen Kadıoğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  hitaben dikkat çeken yorumlarda bulundu.

SİYASET 30.06.2023 14:42:00 127201 0
Kadıoğlu’dan Dikkat Çeken Sesleniş!

Kadıoğlu’dan Dikkat Çeken Sesleniş!

Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına ulaşma zorluğu yaşadığı ifade ederek, “Aslında bu yazacaklarımı sayın Cumhurbaşkanımıza söylemek isterdim ancak ulaşma zorluğu yaşıyorum” ifadelerini kullanarak Esenyurt ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Ak Parti İstanbul 3. Bölge 8. Sıra milletvekili adaylığından çekilen Kadıoğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  hitaben dikkat çeken yorumlarda bulundu. 

 

Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, Mesajında şu ifadelere yer vererek partisine sitemlerde bulundu.

 

Hayırlı Bayramlar diliyorum;

Bu vesileyle Esenyurtlu kardeşlerimin ve tüm 

yurttaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum.

Seçimler bitti, Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun.

Yeni bir çalışma sürecinin de başlamak üzere, hazırlıkların yapılmakta olduğunu gözlemlemekteyim.

 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinin sonuçları biz Ak Partililer için sevindirici olmuştur. Ancak sonuçları oturup iyice tahlil etmenin zamanıdır, diye düşünüyorum. Bugünü tanımlayıp yarını iyice hesap etmek lazım.

Biliyorsunuz ben milletvekili adayı oldum. Sonra feragat ettim. Sebebi şu veya bu, Bu konuya ben girmiyorum zira 6 yıldır gündemde tutuluyor...

 

Mahkeme kararlarına rağmen hâlâ büyük bir suçlu gibi muameleye tabii tutulmak bana ağır geldi. Şimdi iyi ki de feragat etmişim diyorum. Tabii, 45 yıllık siyasi hayatımda ilk defa bu seçimlerde iki ay boyunca ofisimde oturtulmak zorunda bırakıldım. Hayırlısı olsun, dünyanın sonu değil ya... 

 

Şimdi yerel seçimler geliyor. Öncesinde ilçe başkanları ve yönetimlerinde revizyona gidileceği bilgileri geliyor. Ne kadar doğru olduğunu bilemem, ancak gerektiğinde her zaman yapılabilir. Bu noktada bir sözümüz var ve söylemek zorundayım.

 

Aslında bu yazacaklarımı Sayın Cumhurbaşkanımıza söylemek isterdim, ancak ulaşma zorluğu yaşıyorum. Affınıza sığınarak, inşallah okunması dileğiyle…

Ben sadece yaşadığım Esenyurt'u ön plana çıkararak yazacağım. Şu an itibariyle Türkiye'nin en büyük ve en çok seçmene sahip olan bir ilçe. Bu ilçeyi benim kadar tanıyabilecek veya tahlil edebilecek hiç kimse yok. Bu ilçenin kendine özgü ve özel bir sosyolojisi ile seçmen yapısı bulunuyor...

 

Bazı illerin nüfusunun yoğun olduğu ve bazı illerin ve ilçelerinin ise nüfusunun hem yoğun hem de siyaseten etkin olduğu bir gerçeklik bulunuyor. Bazı illerin nüfusunun yoğun olmasına rağmen partimizin oy oranının düşük olduğu, bazı illerin ise nüfus Yoğunluğunun görece az olmasına rağmen partimizin oy oranının yüksek olduğu bir durum söz konusu.

Bu durumun tam anlamıyla tahlil edilip Sayın Genel Başkanımıza sunulmadığı kanaatindeyim. Seçim zamanlarında bir milyon nüfuslu bir ilçede yaşayanların yok sayılma anlayışının maalesef hala var olduğunu gözlemliyorum. Esenyurtlu konuşuyor. Bir milyon içinde adam yok da adayları dışardan niye getiriyorsunuz? 

 

Milletvekillerinden bir tane Esenyurtlu yok. En son yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı dışardan olduğu yetmedi, meclis üyelerinin bir kısmı da yine dışardan... 

 

Şu anda gelen duyumlara göre, ilçe Başkanı ve Belediye Başkan adayının yine dışardan birilerini gönderme arayışları başlamış durumda. Eğer bu doğru ise ve gerçekleşirse, Esenyurt'ta tepkiler oldukça yüksek olacaktır.

 

Tabii ki, bu ilçenin her bir metresinde emeği olan biri olarak, benim de sesim hiç olmadığı kadar yüksek çıkacaktır. Yani üst üste yapılan hatalar sonucunda, 2019 Yerel Yönetim seçimlerinde 15 yıllık yerel iktidarın kaybedilmesine neden oldu. Aradan geçen beş yılda 8 puanlık oy kaybının nedenleri iyi analiz edilmeli ve buna göre hareket edilmelidir. Aksi takdirde mevcut durumun değişmeyeceğini gösterir. 

Aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar beklemek, mantıklı ve makul bir yaklaşım değildir. 2023 Ocak ayın da yapılan bir anket çalışmasındaki partimizin oy oranı 2023 Mayıs ayına kadar... 

 

3 puan kaybetmenin tahlili tam olarak yapılmadan, bu hususta Esenyurt halkı ne düşünüyor, ne mırıldanıyor diye tam anlamadan hâlâ dışardan benim adamım olsun bana itaat etsin çalışma anlayışının sürdüğü ve Sayın Genel Başkanımızı bile yanılttıkları bir vaka olarak söyleniyor. 

 

Şimdi 20 yıllık teşkilatın bütün çalışan eski, yeni üyelerini adam yerine koyup tamamını kapsayan bir yapılanma ile güçlü bir teşkilat oluşturup dışarda ehil arkadaşları sisteme dahil edip bunlar içinden adayları ve üyeleri oluşturmak gerek. 

 

Kırgınlıklarında bertaraf etmek gerek. Şimdi bu yazım okunursa ki inşallah okunur. Biliyorum yetkili arkadaşlar diyecekleri hayır orada bir sorun yok.

 

Umarım böyle denmez. Zira bu anlayış oy oranlarımızı % 47'lerden %33'lere indirdi. Birde nefsim adına hiç bir beklentim olmadan faydası olur dileği ile bu düşüncelerimi ifade ettim. 

Saygılarımla...

 

 


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.