Tarih: 28.08.2024 18:34 Güncelleme: 28.08.2024 18:40 212

En Büyük Türk Bayrağı Boyandı

Dünya rekoruna yerleşen bayrak...

 En Büyük Türk Bayrağı Boyandı

 En Büyük Türk Bayrağı Boyandı

Dünya rekoruna yerleşen bayrak
Mersin’in Mut ilçesinde, 22 dönümlük alana işlenen ve dünyanın en büyük araziye işlenmiş Türk bayrağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde tamamlandı. 180 metre uzunluğunda ve 120 metre genişliğindeki bayrak, 30 bin litre kırmızı ve 2 bin litre beyaz Bianca Boya ile renklendirildi.

“BOYAMA İŞLEMİ 25 KADINDAN OLUŞAN EKİPLE GERÇEKLEŞTİ”
Bianca Boya sponsorluğunda, Mut Belediyesi ve Panoffect iş birliği ile yapılan bu dev proje, oyuncu ve komedyen Yasemin Sakallıoğlu’nun da katılımıyla 25 kadın dönüşüm boya uzmanı tarafından gerçekleştirildi. Bayrağın boyama çalışmaları yaklaşık 20 gün sürdü.

“GURURLU VE HEYECANLI ANLAR”
Bianca Boya Genel Müdürü Mehmet Salih Özer, bu eşsiz projede yer almaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade etti. Özer, “Dünyanın en büyük Türk bayrağını boyama şerefine nail olduk. Boyama işlemi sırasında 30 bin litre kırmızı ve 2 bin litre beyaz su bazlı boya kullandık. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ve Panoffect Yönetim Kurulu Başkanı Salih Subaşı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Hacı Ali YILMAZ  

         


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.