'İklim Kanunu' Türkiye 'de

Türkiye'nin ilk 'İklim Kanunu' gündemde

GÜNCEL 7.04.2025 16:57:55 0

 Tatil sonrasında haftalık çalışmasına 8 Nisan Salı günü (YARIN) başlayacak TBMM Genel Kurulu, İklim Kanunu Teklifi'ni ele alacak.

 - TBMM Genel Kurulu, bu hafta Türkiye'nin ilk İklim Kanunu Teklifi'ni görüşecek.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan haftalık gündeme ilişkin İklim Kanunu Teklifi'ne göre, her ilde vali başkanlığında İl İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Sera gazı emisyonları, Ulusal Katkı Beyanı, net sıfır emisyon hedefi ile İklim Değişikliği Başkanlığının strateji ve eylem planları doğrultusunda azaltılacak. İklim Değişikliği Başkanlığı, ulusal, sektörel ve tematik raporlar hazırlayacak; teşvik mekanizmaları geliştirecek, Türkiye Yeşil Taksonomisini kuracak. İthal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek.

Sera gazı emisyonlarının takibine ilişkin yasaklara veya sınırlamalara aykırı olarak doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlar, 500 bin TL'den 5 milyon TL'ye kadar idari para cezasına çarptırılacak. Ozon tabakasını incelten maddeleri kullanan, ithal eden, ticaretini yapan ve piyasaya arz edenlere 2,5 milyon TL, bu maddeleri içeren ürünlere veya ekipmana bakım, onarım ve servis amaçlı hizmet veren gerçek ve tüzel kişilere 250 bin TL, bu maddeleri içeren ürünlerin veya ekipmanın etiketlenmesi hükümlerine uymayanlara 120 bin TL idari para cezası verilecek.

ENDONEZYA CUMHURBAŞKANI TBMM'DE

Bu arada resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya gelecek olan Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, 10 Nisan Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap edecek.

TBMM'deki Araştırma Komisyonları'nın gündeminde neler var?

Öte yandan araştırma komisyonlarında tatil sonrası bu hafta faaliyetlerini belirlenen gündemlerine göre yapacak.

Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, İstanbul ve Sakarya Üniversitelerinden akademisyenleri dinleyecek, yangın soruşturmasında görevli bilirkişilerden bilgi alacak.

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu'nda ise Adalet Bakanlığı yetkilileri ile akademisyenler milletvekillerini bilgilendirecek.

Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

Çebi: Başkanımıza İnancımız Ve Desteğimiz Tamdır

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Beylikdüzü Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkan Vekili Avukat Önder Serkan Çebi’nin başkanlığında gerçekleştirildi.

Güzel’den Sanatçıya Vefa Örneği

HABER / NEZİR KARAYÜN - Çatalca Belediyesi, Türk müziğinin usta ismi Volkan Konak’ın adını yaşatmak üzere önemli bir karar aldı.

Bakan Kurum'dan Adıyaman paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasar alan Adıyaman’ın Örenli Mahallesi’nde 3 bin 34 konutun yapımını 1 yıl içinde tamamladı.

Başkan Alemdar 1 yılın hesabını verdi

Alemdar, düzenlenen basın toplantısında göreve geldiği günden bu yana 1 yılda Sakarya'yı hizmetlerle buluşturmak için attıkları adımları tek tek anlattı.

“Türkiye’nin Kadın Öncüleri” sergisi Mevlana Kültür Merkezi’nde

“Türkiye’nin Kadın Öncüleri” sergisi

Kanserde genetik haritalama tedavi başarısını yükseltiyor

Kanserde genetik haritalama tedavisi

Jeopark Avrupa’dan akademisyenleri ağırladı

Jeopark Avrupa’dan akademisyenleri ağırladı

'İklim Kanunu' Türkiye 'de

Türkiye'nin ilk 'İklim Kanunu' gündemde

Aile Bakanlığı'dan 'Ramazan'da 384 bin hane ziyareti

Aile'den 'Ramazan'da 384 bin hane ziyareti

Tekerlekli Basketbol Takımı 1. lige yükseldi

Malatya'da Tekerlekli Basketbol Takımı 1. lige yükseldi

18’inci ÇEK Ödülü’nün sahibi belli oldu

Dünya'nın en iyi 50 öğretmeni

Toplu taşımada 'Aile Yılı' farkındalığı

Toplu taşıma araçlarında 'Aile Yılı' farkındalığı

Büyükelçi'den Konya'ya ziyaret

Norveç Ankara Büyükelçisi'nden Konya'ya ziyaret

Uluslararası piyona festivali

Uluslararası Ayva Çiçeği Piyano Festivali

RUNTALYA Maratonu büyük coşkuya sahne oldu

RUNTALYA Maratonu büyük coşkuya sahne oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.