KARYA FARMA HBX-ARGE İĞLEK SÜTÜ İLE YEPYENİ BULUŞLARA İMZA ATTI

İğlek sütü molekülleri sentezlendi çıkan sonuçlar şaşırttı

GÜNCEL 28.06.2024 16:56:38 48 0
KARYA FARMA HBX-ARGE İĞLEK SÜTÜ İLE YEPYENİ BULUŞLARA İMZA ATTI

Ege Bölgesi’ndeki doğal ve endemik bitkiler üzerinde çalışmalarını sürdüren Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi, Aydın’da kendiliğinden yetişen haziran aylarında incir meyvesinin tozlaşmasında kullanılan iğlek meyvesinin sütünü laboratuvara aldı. ADÜ Teknokent’te sürdürülen çalışmalarda molekülleri sentezlenen iğlek sütünün hem yara iyileştirmede hem de belirli karışımla tüketilmesi halinde sağlık açısından çok faydalı olduğu belirtildi.

Yaptıkları bu özel çalışma ile dere yataklarında kendiliğinden yetişen ve şu ana kadar herhangi bir ekonomik değeri olmayan bu ağaçların da ekonomiye kazandırılmasını hedeflediklerini belirten Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi Koordinatörü Hakan Başlık, “Oldukça güçlü olan ilek sütünün direk kullanımı mümkün değildir. Belirli işlemlerden geçtikten sonra kullanılması halinde fayda sağlamaktadır” dedi.
 

Doğal ve sağlıklı yaşam trendlerinin günlük beslenme alışkanlıklarında büyük değişikliklere neden olmaya başladığını kaydeden Başlık, çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada “İğlek sütü, taze incirin olgunlaşmamış döneminde elde edilen süt kıvamındaki sıvıdır. İncirin sap kısmından akan bu beyaz süt, yüzyıllardır geleneksel tıpta ve mutfaklarda özel işlemlerden sonra kullanılan bir doğal şifa kaynağı olarak bilinir. 

Özellikle Akdeniz ve Orta Doğu bölgelerinde sıkça tüketilir. İğlek sütü, doğal antioksidanlar ve vitaminler açısından zengindir. İçerdiği enzimler sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarını hafifletir. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirici etkileriyle bilinir. Cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan iğlek sütü, cilt hastalıklarının tedavisinde ve cilt bakımında kullanılmaktadır. Bunun yanında yoğun ve hafif tatlı bir lezzete sahip olan iğlek sütü bu özelliğiyle tatlılarda, içeceklerde ve hatta bazı özel yemek tariflerinde kullanılabilir” diyerek çalışmayı geniş bir tabana yayacaklarını söyledi.


 


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

Çalık; Beslenme Saati ile Türkiye’de Örnek Olduk

Okulların açılmasıyla birlikte uygulamamız kaldığı yerden devam edecek. Durmasına, aksamasına asla müsaade etmeyeceğim.  Beylikdüzü’nde hiçbir çocuğun kaderi yoksulluk olmayacak” diye konuştu.

Beylikdüzü İle Beijing-Daxing Havalimanı Kenti Kardeş Şehir Oldu

Çalık, “Bu imza töreni ile dünyada bir ilki birlikte gerçekleştireceğiz. İnsanlık için, ortak geleceğimiz için birlikte çözümler üreteceğiz. Birlikte güç olacağız, güçlü olacağız.

19 ilde 65 'Sibergöz'altı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 19 ilde "Nitelikli dolandırıcılık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği” suçlarına yönelik “Sibergöz-48” operasyonlarında hesaplarında 11 milyar 400 milyon işlem hacmi bulunan 65 şüphelinin yakalandı.

CHP'den Ortak Akıl Zirvesi...

Birlikte düşünelim, birlikte konuşalım. Yani bu memleketin her karışı bizim. Şimdi birlikte olma zamanı, seferberlik zamanı.” Diyerek masanın önemine vurgu yaptı.

Olta Balıkçılığı Yarışmasından Renkli Görüntüler

Amatör, profesyonel ve balık tutma hobisi olan 18 yaş üstü toplam 76 olta balıkçısı Gürpınar Balık Hali Sahili’nde kıyasıya mücadele ederken gün boyu süren yarışma, heyecan dolu anlara sahne oldu.

Özüduruk: Emekliler için adil ve makul iyileştirme zaruridir

.

Demirtaş, Beylikdüzü'nü Yıkacağız…

CHP Beylikdüzü ilçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Beylikdüzü kentsel dönüşüm projesi ve ilçe siyasetine dair gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu.

Maarif Platformu çalıştayı 29-30 Haziran'da başlıyor

Bu proje insanlık tarihinin ortaya koyduğu bir birikim

KARYA FARMA HBX-ARGE İĞLEK SÜTÜ İLE YEPYENİ BULUŞLARA İMZA ATTI

İğlek sütü molekülleri sentezlendi çıkan sonuçlar şaşırttı

ÖZER; HAYATIN YÜKÜNÜN BÜYÜK KISMI KADININ OMZUNDA, EMEĞİNDEDİR

Programda hayat yükünün büyük kısmının kadınların omzunda olduğunu belirten Başkan Özer, özellikle temsil meselesindeki adaletsizliğin derhal giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

CANiK, Adını Türkiye’nin “Sanayi Devlerine” Yazdırdı...

Samsun Yurt Savunma (SYS), grup şirketlerinden aldığı güç, son dönemde ihracat, katma değerli üretim ve stratejik yatırım kararlarıyla elde ettiği kazanımlarla 320 basamak birden ilerleyerek “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu

Metruk Binaların Yıkımına Başlandı…

Kentsel dönüşümü hızlandıracaklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: “Mahalle ziyaretlerimiz sırasında  tespit ettiğimiz hemşehrilerimizin can güvenliğini tehdit eden 20 tane metruk binanın yıkımına başladık.

Gençler ‘Benim Kentim Benim Geleceğim’ Dedi

Açılış konuşmasında şeffaf ve katılımcı yönetime vurgu yapan Çebi, kentin geleceği için atılacak adımların sadece belediye yönetiminin kararıyla değil, halkın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmesi gerektiğini söyledi.

Beylikdüzü İlaçlanıyor!

İlaçlama çalışmalarının tüm mahallelerde titizlikle devam ettiğini belirten Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “Vatandaşların huzurlu ve mutlu bir yaz geçirmesi için çalışmalarımız aralıksız devam...

ÖZER, DEPREME KARŞI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN KIRMIZI ALARM VERDİ…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Deprem toplanma alanlarımız bile beton lobilerine peşkeş çekilmiş. İnsan odaklı bir yapılaşmaya gidilmemiş. Çocuklarımızın geleceği dahi düşünülmemiş.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.