Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde aktif faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yönelik malzeme desteğini bu yıl da sürdürüyor.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçede aktif faaliyet gösteren 220 amatör kulübüne 16 milyon 200 bin liralık malzeme desteğinde bulundu.
Malzeme dağıtım programına katılarak amatör sporcularla ve yöneticilerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, verdikleri desteğin geçen yıla göre iki kattan daha fazla artıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Gençlerimizden isteğimiz, sporla ilgilenmeye devam etmeleri.
Çünkü ülkemizin genç, sağlıklı, düşünebilen gençlere ihtiyacı var. O yüzden ekran başında vakit geçirmek yerine burada olmanız ve sporla uğraşmanız çok önemli ve kıymetli. Siz her şeyin en güzeline, en iyisine layıksınız. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda düzenlenen malzeme destek programında konuşan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanvekili ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Ay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a kulüp yöneticileri ve sporcular adına teşekkür etti. Başkan Altay’ın a’dan z’ye bir sporcuya gereken her şeye vesile olduğunu belirten Ay, “Allah razı olsun. 81 ili dolaşıyorum. Sahalarımız, tesislerimiz tüm Türkiye’de örnek. Her şeyimiz gerçekten pırıl pırıl” diye konuştu.
“SPORCULARIMIZIN, KULÜPLERİMİZİN VE ANTRENÖRLERİMİZİN ÇOK ŞANSLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Sporcularımızın, kulüplerimizin ve antrenörlerimizin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Amatör spora vermiş olduğunuz katkılardan dolayı eski bir milli sporcu olarak şükranlarımı arz ediyorum. Sizlerin sporcuya ve kulüplere verdiği bu değerli desteklerin hem ulusal hem de uluslararası alanda Türk sporuna çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
“KONYA, ANADOLU’NUN KALBİNDE BİR SPOR ŞEHRİ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın birçok manada öne çıkmış bir şehir olduğunu, ancak özellikle son dönemde yapılan spor yatırımları ile Anadolu’nun kalbinde bir spor şehri haline geldiğini anımsattı.
İçinde bulundukları bölgenin Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan spor salonu ile başlayan; spor kompleksi, stadyum, olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti, futbol sahaları ile Türkiye’ye örnek bir spor merkezine dönüştüğünü vurgulayan Başkan Altay, “Tesisleri yapmak yetmiyor. Bunların en güzel şekilde kullanılması gerekiyor. Onun için amatör spor kulüplerimiz bu tesislerin de kullanılmasında çok önemli bir rol üstleniyor. Başkanımızın ifade ettiği gibi; amatör ruh zor, meşakkatli ama bir o kadar da bereketli, güzel. Ben tüm amatör spor kulüplerimizin değerli başkanlarına tekrar tüm gençlerimiz adına teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.
“VERDİĞİMİZ DESTEK BU YIL GEÇEN YILA GÖRE İKİ KATTAN FAZLA ARTTI”
Verdikleri desteğin bu yıl geçen yıla göre iki kattan daha fazla artıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Altay, “Siz her şeyin en güzeline, en iyisine layıksınız. Biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz inşallah. 220 spor kulübümüzün ihtiyacı olan spor malzemelerini Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl da temin etmiş olduk. İnşallah bunlar çocuklarımızın başarısına bir katkı olur.
Gençlerimizden isteğimiz, sporla ilgilenmeye devam etmeleri. Çünkü ülkemizin genç, sağlıklı, düşünebilen gençlere ihtiyacı var. O yüzden ekran başında vakit geçirmek yerine burada olmanız ve sporla uğraşmanız çok önemli ve kıymetli. Her sporcunun gönlünden geçen, bizim de Konya’nın temsilinde çok önemsediğimiz, İstiklal Marşı okutacağınız, göndere al bayrağı çektireceğiniz yarışmalarda sizlere başarılar diliyorum. Rabbim sizlere hep iyi günler göstersin. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” değerlendirmesini yaptı.
Konuşmaların ardından malzemeler kulüplere teslim edildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 ilçede faaliyet gösteren 220 amatör kulübüne 2025 yılında 16 milyon 200 bin lira değerinde malzeme desteği verilecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Mert Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Halis Kahriman, düzenlediği geleneksel iftar programında gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"na katılarak, bölgedeki huzur ve güven ortamının güçlendirilmesine yönelik önemli mesajlar verdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İstanbul’da bir süredir etkili olan sıcak hava yerini soğuk ve karlı günlere bırakıyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Atatürk'ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz." sözüne atıfta bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Eslem Teker’in ölümüyle ilgili yürütülen inceleme tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN (YEHA) YEREL HABER AJANSI - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir dönemeçte olduğunu belirterek, siyasi partilere birlik içinde hareket etme çağrısında bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Türkiye’de yaşlı nüfusun en yüksek olduğu il belli oldu. 2024 yılı verilerine göre, nüfusunun yüzde 20,8’i yaşlılardan oluşan Sinop, Türkiye’nin en yaşlı ili olarak kaydedildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Benzin fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 81 kuruş zam yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Bakanlık merkez binasında düzenlenen törende, iş birliğinin temel taşları belirlendi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin millî eğitim müdürüyle Ankara’da düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte balık tezgahlarında adeta bereket yaşanıyor. Ramazan ayının bolluk ve bereket getirdiğini belirten yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı vatandaşlara haftada en az iki kez balık yemelerini ö
HABER / AHMET KARAYÜN / (YEHA) YEREL HABER AJANSI - Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Karayün’ün öncülüğünde her yıl düzenlenen geleneksel aile iftarı, bu yıl da büyük bir katılımla Beylikdüzü AREV Vakfı’nda gerçekleşti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE- Edirne Tokatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla geleneksel iftar programını düzenledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.