Gültepe Mahallesi’nde bulunan Köşk Medrese’yi yeniden hayata kazandırmak için restorasyon çalışmalarının hızla tamamlandığını söyleyen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu tarihi eserin sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi olacağını belirtti.
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Yapımı devam eden çalışmaları saha yerinde inceleyen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, restorasyon çalışması ile ilgili şunları söyledi: “Gültepe Mahallesi’nde bulunan Köşk Medrese’yi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Hulusi Akar Bulvarı’na cephe olan, harika bir tarihi eserin bulunduğu yer burası. Eretna Beyliği hükümdarı Aladdin Eretna tarafından eşi Suli Paşa için yaptırılan 700 yıllık Köşk Medrese'mizin restorasyonu tamamlanmak üzere. Burayı Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzden almıştık.
Restorasyonunu tamamlanmasına çok az kaldı. Peyzaj düzenlemesine başlayacağız inşallah. Medrese içerisinde 4 oda ile Suli Paşa, oğlu ve torununun defnedildiği türbe mevcut. Kayseri için yeni bir heyecan başlıyor. Yeni bir ziyaret noktası hizmete giriyor. Burası misafirlerinizi getireceğiniz, zevkle zaman geçireceğiniz, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı tarihi bir mekân olacak. İnşallah bir ay içerisinde burası tamamlanmış olacak. 2024 yılında Köşk Medrese’yi vatandaşın hizmetine açacağız" dedi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -Esenyurt Belediyesi, çevre temizliğine büyük önem veriyor ve ilçedeki görsel kirliliği önlemek için önemli adımlar atıyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında 68 ilde düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 169 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -Avcılar’da yıllardır tartışılan Pazar Pazarı sorunu sona erdi. Denizköşkler’de yeni yerine taşınan pazar alanı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava araçları için uçuşa elverişlilik ve çevre sertifikasyon süreçlerini yenileyen yeni yönetmeliği yürürlüğe koydu.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -Esenyurt Belediyesi, afetlere karşı teknik donanımını güçlendirip, binlerce vatandaşa eğitim vererek örnek bir hazırlık süreci yürütüyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Avcılar Belediyesi, hızlı hasar tespit çalışmalarıyla vatandaşların yanında oldu.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski öğretmeni Ahmet Kahraman'ın cenaze törenine katılarak ailesine başsağlığı diledi. Tören, duygusal anlara sahne oldu.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 27 Nisan 2025 Pazar günü ülke genelinde sorunsuz şekilde gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, İstanbul’da 23 Nisan 2025’te yaşanan deprem sonrası önemli bir konuyu tekrar gündeme taşıdı.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Turizm Platformu üyeleriyle bir araya geldi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne, Balkan ülkeleriyle sağlık iş birliğini güçlendirmek için önemli bir foruma ev sahipliği yapıyor.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Bursa’nın İnegöl ilçesinde ikamet eden R.Y., kendisini polis olarak tanıtarak Bilecik’te bir vatandaşı telefonla dolandırdı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, İller Bankası kaynaklarının belediyelere partizan bir şekilde tahsis edildiği iddialarını Meclis’e taşıdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.