Türkiye-Türkmenistan Eğitimde El Ele
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkmenistan’da üst düzey temaslarda bulundu. İki ülke, eğitim alanında iş birliğini daha da ileri taşımaya hazırlanıyor.
“BAKAN TEKİN, TÜRKMEN YETKİLİLERLE EĞİTİM MASASINA OTURDU”
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Türkmenistan’da yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Bakan Tekin, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Bayramgül Orazdurdıyeva ve Eğitim Bakanı Gurbangeldiyev Jumamyrat Shamyradovich ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.
“KARDEŞLİĞİMİZİ EĞİTİMLE PEKİŞTİRİYORUZ”
Bakan Tekin, Türkmenistan ziyaretini “iki kardeş ülkenin kalpten bağlılığının bir göstergesi” olarak tanımladı. Görüşmelerde, eğitim alanında atılabilecek yeni adımlar, ortak müfredat çalışmaları ve öğretmen değişim programları ele alındı. Tekin, “Türkmenistan bizim için yalnızca bir komşu değil, kadim bir dosttur. Eğitimde iş birliğimizi daha da büyüteceğiz” dedi.
“ORTAK MÜFREDAT VE TÜRKÇE EĞİTİM VURGUSU”
Toplantılarda, iki ülkenin müfredatlarının karşılıklı olarak gözden geçirilmesi konusu ön plana çıktı. Türkçe'nin ikinci yabancı dil olarak daha fazla öğretilmesi ve Türk uzmanların yetiştirilmesi için planlar masaya yatırıldı. Bakan Tekin, “Ortak tarihimizle çocuklarımızı buluşturmak istiyoruz” dedi.
“TÜRKİYE MAARİF VAKFI TÜRKMENİSTAN’A GELİYOR”
Bakan Tekin, Türkiye Maarif Vakfı’nın Türkmenistan’da faaliyet göstermesinin artık bir gereklilik olduğunu vurguladı. 55 ülkede faaliyet gösteren vakfın, Türkmenistan’da da eğitime katkı sunması için çalışmalara başlanacak.
“TÜRKMEN YETKİLİLERDEN TAM DESTEK”
Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Bayramgül Orazdurdıyeva ve Eğitim Bakanı Shamyradovich, görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Orazdurdıyeva, “Eğitim alanındaki iş birliğimiz, geleceğin güçlü nesillerini birlikte inşa etmemizi sağlayacak” dedi.
Shamyradovich ise, Türkiye ile olan eğitim ilişkilerini stratejik ortaklık olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.
“İKİ ÜLKE ARASINDA EĞİTİM KÖPRÜSÜ KURULUYOR”
Görüşmelerde, Ortak Türk-Türkmen Okulu’nun geliştirilmesi, müfredat iş birlikleri, akademik personel değişimi ve yeni projeler üzerinde uzlaşı sağlandı. Türkiye, Türkmenistan’daki eğitim alanında desteğini artırarak sürdürmeye kararlı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından Avcılar’da dayanışma seferberliği başladı. Belediye, vatandaşlara destek için tüm kaynaklarını sahaya taşıdı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –6.2 büyüklüğündeki Marmara depremi İstanbul’da panik yarattı. Uzman Abdulsamet Aktan, evlerde yapılacak basit tatbikatların hayat kurtarabileceğini vurguladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Kıraç bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan imar planı askıya çıktı. 150 bin vatandaşı ilgilendiren gelişmeyle birlikte konut mağduriyetinin giderilmesi ve kentsel dönüşümün hızlanması bekleniyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 49 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda DEAŞ terör örgütüne mensup 210 kişi yakalandı. Operasyonlar teröre karşı kararlılığın göstergesi oldu.
Kütahya’nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde yaşanan 4.5 ve 3.9 büyüklüğündeki iki deprem, halk arasında kısa süreli panik yarattı. Sarsıntılar yerin 8 ila 11 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –İstanbul'da hafta sonu itibarıyla sıcaklıklar düşüyor, rüzgâr hız kazanıyor. Meteoroloji uyardı: Açık hava planı olanlar dikkat!
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkmenistan’da üst düzey temaslarda bulundu. İki ülke, eğitim alanında iş birliğini daha da ileri taşımaya hazırlanıyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki ihtiyaç sahipleri için Türk Kızılay aracılığıyla kurban bağışında bulundu. “Gazze halkı yalnız değildir” mesajı verildi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Kapıkule’ye gelen tırda, koltuk altına gizlenmiş 524 bin 940 Euro yakalandı. Beyan edilmeyen para için soruşturma başlatıldı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS – Mersin merkezli 20 ilde düzenlenen dev operasyonda yasa dışı bahis ve dolandırıcılık çetelerine ağır darbe indirildi. 182 şüpheli yakalandı, 128’i tutuklandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul’da meydana gelen son depremin ardından yaşanan iletişim kesintileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini belirterek,
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER / ADOM AJANS - Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen “Üsküdar Kitap Günleri” 25 Nisan’da başlıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.